HABER MERKEZİ-ÖZEL HABER

31 Mart seçimleri döneminde gündemin en sıcak maddelerinden biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi olarak karşımıza çıkmıştı. İBB’nin aldığı bütçe henüz gündemden düşmemişken, 4 Nisan 2023 tarihinde yapılan bir harcama tartışmaları alevlendirecek cinsten.

Polise silah çektiler! 1 ölü, 1 ağır yaralı Polise silah çektiler! 1 ölü, 1 ağır yaralı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yabancı sosyal medya fenomenleri için bir yemek tertip ettiği öğrenildi. Ortaya çıkan belgelerde söz konusu sosyal medya fenomeni yemeğinin 221 bin lira artı KDV’ye mâl edildiği tespit edildi.

İSTANBUL’U TANIMA YEMEĞİNE FAHİŞ FATURA

Yabancı sosyal medya fenomenlerine İstanbul’u tanıtmak amacıyla yapıldığı ifade edilen bu yemeğin ücreti dikkat çekerken, ikram edilen menülerde bulunan yiyecekler de gözlerden kaçırılamayacak cinsten.

MENÜDE KUŞ SÜTÜ EKSİK

Toplamda 80 kişilik düzenlenen yemek için 3 alternatif menü hazırlanmış. Menülerin içeriğini incelendiğinde ise yalnızca kuş sütünün eksik olduğunu görüyoruz. İBB’nin yabancı sosyal medya fenomenleri için hazırlattığı menüler şu şekilde:

MENÜ 1: Zeytinyağlı Tabağı (Taze Enginar içinde Bakla Fava, kuşkonmaz, Yaprak Sarma, Bahçe Yeşillikleri, Rafineri Zeytinyağı ve Balsamik Sos ile), Patlıcan Sotesi yatağında Çavdar Unlu Köprü Mantısı, Demie - Glace Soslu Antrikot Fırın (File Fındık ve Hint Biberli Çilav Mercimekli Düşes Patates ve Brokoli eşliğinde), Tiramisu Alkolsüz Gazlı / Gazsız İçecek/İsteğe Bağlı Alkollü Yerli İçecek

MENÜ 2: Şehzade Bahçeli Balıkçı Soğuk Antre Tabağı, Deniz Mahsulleri Canalloni, Lagos Balığı Izgara (Krema Sos, Taze Kuşkonmaz ve Patates Röşti ile), Armut Tartatin (Beyaz Çikolatalı Dondurma ile), Alkolsüz Gazlı / Gazsız İçecek/ İsteğe Bağlı Alkollü Yerli İçecek

MENÜ 3: Gurme Salata (Mevsim Yeşillikleri, Piliç Füme,, Kuşkonmaz, Meksika Fasulyesi, Sezar Sosu ile), Ispanak ve Dil Peynirli Krep Gratin, Swisssteak (Bademli Pilav, Haşlanmış Brokoli ve Havuç ile), Kabak Terrine (Vanilya Sos ile), Alkolsüz Gazlı /Gazsız İçecek/ İsteğe Bağlı Alkollü Yerli İçecek

MENÜ 4: Ordövr Tabağı (Tarama, Humus, Lakerda, Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Levanten Peyniri, Bakla Fava, Patlıcan Salatası, Kereviz Salatası), Tereyağlı Peynirli Suböreği, Süt Kuzu Kolu Tandır Kebabı (İç Pilavı ve Fırınlanmış Kuru Soğan ile), Sakızlı Prenses Muhallebisi (Çilek Sos ile), Alkolsüz Gazlı / Gazsız İçecek/ İsteğe Bağlı Alkollü Yerli İçecek

İBB’NİN BÜTÇESİ NE KADAR?

İBB’nin 2023 yılında en çok artan gelirinin yüzde 88,49’luk oranla merkezi bütçeden olduğu öğrenilmişti. Söz konusu veriler İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Denetim Komisyonu Raporu’nda tek tek açıklanıyor.

İBB’nin 2022 yılında merkezi bütçeden aldığı tutar 49.816.581.357 TL iken bu tutar 2023 yılında 93.477.541.032 TL’ye yükseldiği belirtildi.