İsrail askerleri sabah namazı sırasında Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girip, Müslümanlara saldırdı. Direnen cemaate göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi ile mücadele eden askerler, 5 kişi göz altına aldı.Yahudiler için yılbaşı kabul edilen ‘’Roş Aşena’’ tatili sebebiyle Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapatan Siyonist İsrail yönetimi, geçtiğimiz günlerde sabah namazında postallarıyla camii bastı.
Mescid-i Aksa Müdürü Ömer el Kisvani ‘’İsrail askerleri Aksaya baskın düzenleyerek içeride bulunan cemaate saldırdı. Kıble Mescidi’nde içeriye postallarıyla giren askerler 5 kişiyi göz altına aldı.’’ diyerek tepkisini dile getirdi.
Tabi bu arada  askerlerin baskınına direnen  cemaate göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi ile müdahale ettiğini belirten Ömer el - Kisvani, çirkin görüntüler oluştuğunu söyledi.
Aksa avlusunun kapılarını tutan İsrail askerleri ile Filistinliler arasında gerginlik bir gün boyunca sürdü.
Bu zulüm yeni değil, 2014 Kasım ayında İsrail askerleri Aksa’yı basarak Filistinlilere saldırmıştı. 1967’den sonra ilk defa Aksa’nın içine girerek Müslümanların bu önemli ibadethanesinden biri olan Aksa’nın içine girerek bu mübarek yeri tahrip etmişlerdi. Mescidin halılarını çiğnemişti. Saldırı esnasında Kur’an-ı Kerimleri yerlere atmışlardı ve Aksa’nın kapısı ve camları hasar görmüştü. Halıların bir kısmı da atılan ses bombalarının çıkardığı ateşten tutuşarak yanmıştı. Bu son baskınla, Siyonist İsrail, 3. defa kutsal mekanı çiğnemiş oldu.
Bu nasıl bir hayat? Filistin halkına hemen hemen her gün zulüm ve baskı uygulayan İsrail, neden hiç en azından kınanmıyor. Makedonya, İslam Birliği ve Karadağ İslam Birliği ve birkaç ülkenin cılız tepkilerinin dışında dünya seyrediyor. Hiç bir mücadele yok. Bu durum nereye kadar böyle devam edecek? Hayret doğrusu.
En basit harekette dünyayı ayağa kaldıran ülkeler, neden sessiz kalıyor? Yazıklar olsun. Dünya ülkelerinin yöneticileri, ne oldu sizin duygularınıza? Nasıl bir kalp taşıyorsunuz?
Şunu unutmayın; her şeyin sonu olduğu gibi bu zulümlerinde bir sonu olacak. Kimsenin kimseye yaptığı kar kalmayacak. Her şey kayıtlara geçiyor. Hesap günü, bütün bunların hesabını tek tek soracağız. Ya sabır. Filistin halkına dayanma gücü diliyoruz.
PÜF NOKTASI
Kesintisiz uyunan uzun gece uykuları damarlarda vazodilatasyona neden olur. Uyku ortalarında kalkıp el yüz yıkamamız yani abdest almamız az yorucu egzersizler yapmamız yani teheccüd namazı kılmamız vazodilatasyonu engeller ve zinde bir Müslüman olmamızı sağlar.
Kainatın Efendisi, Sevgili Peygamberimiz (SAV)’in biz teheccüd namazı kılmamızdaki tavsiyesinin hikmeti günümüzde geç de olsa açıklanmış oldu.