Berfin Bitirim-Muhabir

Bakan Uraloğlu İstabul Havalimanı'nda kısa süreli paniğe neden olan olayın ardından vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu. İniş takımları açılmayan kargo uçağı gövde üstüne sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kimsenin zarar görmediği bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı. Ciddi bir durumun yaşanmadığı belirtilirken konuya ilişkin olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan paylaşım geldi.

Sunucu Erkan Yolaç son yolculuğuna uğurlandı... Sunucu Erkan Yolaç son yolculuğuna uğurlandı...

Olayın gerçekleştiği pistin geçici olarak kapatıldığı ifade edildi. Söz konusu pist saat 15.00'a kadar kapalı olacak.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Paris’ten İstanbul Havalimanı'mıza sefer yapan Boeing-767 tipi kargo uçağı ön iniş takımlarının açılmaması sonucu pistimize iniş yapmıştır. Pilotun ön iniş takımının açılmadığı ile ilgili bilgi vermesi üzerine hemen kuleden kendisiyle irtibata geçilmiştir.

Havalimanı görevlilerimiz, uçağın ön iniş takımının açılmadığını teyit ettikten sonra gerekli yangın söndürme, acil müdahale ve sağlık ekiplerimizi hazır bulundurarak söz konusu uçağın havalimanımıza inmesini sağlamıştır. Görevli arkadaşlarımızın başarılı yönlendirmeleriyle uçak gövdesi üzerine sorunsuz bir iniş gerçekleştirmiştir. İki pilotun tahliyesinden sonra sağlık durumları kontrol edilmiş; herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Olayın meydana geldiği İstanbul Havalimanı 16R pisti geçici olarak saat 15.00'e kadar uçuşa kapatılmıştır. Sürece ilişkin gerekli teknik incelemelerimiz de devam etmektedir. İvedi olarak olaya müdahale eden tüm ekiplerimizi kutluyor; herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"