ADALAR: İstanbul’un Anadolu yakası’nda Maltepe ve Kartal ilçeleri karşısında yer alan Prens Adaları namı diğer Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada üzerlerinde bulundurdukları doğaları, yeşili ve etrafını saran denizin verdiği eşsiz fotoğrafçılık malzemesi acemisinden kıdemlisine tüm fotoğrafçılar için biçilmiş kaftan.
ATAKÖY MARİNA: Güzel havada çok canlı fotoğraflar çekilebilir.
ATATÜRK ARBORETUMU: Her yer yeşillik ve orman. Sonbaharda özellikle tam bir doğa harikası.
BELGRAD ORMANI: İstanbul’un önemli oksijen kaynaklarından biridir Belgrad Ormanı. Yürüyüş ve spor parkurlarını kullananlara orman kendine has, güzel manzaralar sunuyor. Yine düğünlerde dış çekim içim oldukça tercih edilen bir yer.
BEYKOZ KOROSU: Paşabahçe Beykoz arasında yer alan koru yeşil dokusu, havuzu, sosyal tesislerin binası fotoğraf çekimlerinde değerlendirilebilecek bir mekan.
FENERBAHÇE PARKI: Park içerisinde dış mekan fotoğraf çekimine müsait bir çok alan bulundurmakta. İsterseniz doğayla iç içe isterseniz denize karşı harika fotoğraflar çekebilirsiniz.
FETHİPAŞA KOROSU: İstanbul Anadolu yakasında tercih edebileceğiniz güzel mekanlardan biri de fethipaşa Korusu’ dur.
GÜLHANE PARKI: Klasikten vazgeçmeyenlerin mekanı Gülhane Parkı ve Topkapı Sarayı hem boğaz manzarası hem de ilkbahar aylarında renkli çiçekleriyle düğün fotoğrafı çektirecekler için hoş bir mekan.
HAYDARPAŞA: Tarihi yapısıyla fotoğrafa çok uygun bir ortam.Tarihi treniyle, tren yoluyla ve tarihi gar binasıyla fotoğraf çekimlerinizi güzelleştirebilirsiniz.
HİDİV KASRI: Mekanın güzelliğinin yanı sıra içindeki saraylarda fotoğraf çekimi yapmak en çok tercih edilenler arasında. Mekanda fotoğraf çekimi için ücret istenmezken mekanın içindeki sarayın içinde çekim yapmak isterseniz yüksek fiyatları gözde çıkartmalısınız.
IHLAMURLAR KASRI: Ihlamurlar Kasrı tarihi güzelliğiyle fotoğrafın havasını değiştiren mekanlardan biri.
MİNİATÜRK: Miniatürk: Türkiye’nin önemli eserlerinin minyatürlerini biraraya getirildiği yer. Miniatürk de düğün fotoğrafı için bir alternatif olarak düşünülebilir.
RAHMİ KOÇ MÜZESİ: Rahmi Koç Müzesi’nde nişan/düğün fotoğraf çekimi özellikle soğuk ve yağışlı havalarda tercih edilebilecek mekanlardan biri.
TAKSİM: İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Beyoğlu’nda. Günün her saati kalabalık.
YILDIZ PARKI: İstanbul’da şehrin göbeğinde sayılı bulunan yeşil alanlardan biri olan Beşiktaşta bulunan Yıldız Parkı birçok alternatif mekanlarıyla düğün çekimleri için en ideal mekanlardan birisi.
BEYKOZ KUNDURA FABRİKASI: 1810 yılında tabakhane olarak kurulan Beykoz Kundura Fabrikası İstanbul’un en eski fabrikalarından biridir.
ÇIRAĞAN SARAYI: Çok zengin bir düğün mekanı olarak değerlendirilen Çırağan Sarayı düğün fotoğrafları için oldukça pahalı bir alternatif.
ÇAMLICA TEPELERİ: Üsküdar ve Ümraniye arasında kalan iki tepenin boğaza tanıklık eden konumu fotoğraf çekimlerinizde yedek olarak değerlendirebileceğiniz bir mekan.
SİRKECİ TREN GARI: Tarihi yapısıyla fotoğrafa çok uygun bir ortam.
SELAMİÇEŞME PARKI: Düğün fotoğrafçılarının vazgeçilmez mekanlarından biridir.