Gökhan Erek / Muhabir

İYİ Parti’nin 27 Nisan tarihinde gerçekleşen 5. Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkanlık için Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Tolga Akalın ve Günay Kodaz yarıştı. 

İYİ Parti'de bir istifa daha! Bilal Bilici partisinden ayrıldı İYİ Parti'de bir istifa daha! Bilal Bilici partisinden ayrıldı

Genel başkanın ilk iki turda belli olmadığı İYİ Parti kurultayında üçüncü turda Koray Aydın 548, Müsavat Dervişoğlu ise 611 oy aldı.

Müsavat Dervişoğlu’nun genel başkan seçilmesi ile birlikte İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta’dan istifa açıklaması geldi.

DERVİŞOĞLU’NA TEBRİK VE BAŞARILAR DİLEDİ

Sosyal hesabı Twitter (yeni adıyla X) üzerinden açıklama yapan Erhan Usta, İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik edip, başarılar diledi. 

KORAY AYDIN’I DESTEKLEME GEREKÇESİ

Erhan Usta, çok kısa bir zaman dilimine sıkıştırılan kurultay süreci boyunca yaptıkları  istişareler sonucunda, Koray Aydın’ı destekleme kararı aldığını hatırlatarak, “Bu kararımı kamuoyuyla da paylaştım. Aldığım bu kararda, İYİ Parti'nin merkezde konumlanması ve partinin toparlanması ihtiyacına, Sn. Koray Aydın'ın daha fazla katkı sağlayacağına olan inancım etkili olmuştur.” ifadelerini kullandı. 

“DERVİŞOĞLU DA AYDIN GİBİ İHTİYAÇLARA CEVAP VERECEK”

Erhan Usta, Genel Başkan seçilen, Müsavat Dervişoğlu'nun da Koray Aydın gibi ihtiyaçlara cevap vereceğine, vermeye gayret edeceğine inandığını belirterek, “Sn. Müsavat Dervişoğlu da "abi" diye hitap ettiğim, uzun süredir sorunsuz çalıştığım biridir. Kendisiyle kişisel olarak herhangi bir sorunum asla bulunmamaktadır. Bu bir bayrak yarışıdır ve delegelerimiz bu ateşten gömleği kendisine uygun görmüştür.” dedi. 

“SİYASİ NEZAKETE UYGUN OLMAZ”

Koray Aydın’a desteğini açıkladıktan sonra bulunduğu görevine devam etmesinin siyasi nezakete uygun olmayacağını belirten Erhan Usta, paylaşımını şu şekilde sürdürdü, “Bu nedenle, kongre günü salonda, TV ekranlarında da söylediğim üzere Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ediyorum. Bugün itibarıyla İYİ Parti TBMM Grubuna istifa dilekçemi verdim.”

İVEDİLİKLE AÇIKLAMA NEDENİ NE?

Erhan Usta, kararı ivedilikle açıklama nedenini ise şu şekilde açıkladı, “Yeni kurulacak İYİ Parti grubunun önünü açmaktır. Göreve getirilecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.”