Mersin Valiliği’nin destekleri ile 2 yıl önce açılan ve tamamen yenilenen tarihi bir Mersin evinin restore edilerek dönüştürülmesiyle kente kazandırılan müze, bugüne kadar binlerce ziyaretçiyi ağırlarken, özellikle öğrenciler planlanan program ve etkinliklerde müzeyi gezerek, kent tarihi hakkında bilgi sahibi oluyor. 
  
“Burası çok güzel bir müze haline dönüştürülmüş” 
 
Müzeyi gezen Feride Ayçiçek, uzun yıllardır Mersin’de yaşadığını ancak böyle güzel yerlere pek rastlamadığını söyledi. Müzeyi çok beğendiğini vurgulayan Ayçiçek, “Ben Mersin’de böyle yerlerin daha fazla çoğalmasını istiyorum. Özellikle kent merkezinde çok güzel eski evlerimiz var ama bunların çoğu atıl durumda duruyor. İşte burası çok güzel bir müze haline dönüştürülmüş. Gerçekten çok güzel olmuş. Herkesin eline, emeğine sağlık. Bizim il dışından misafirlerimiz geldiği zaman merkezde böyle götüreceğimiz çok yer yok. Bu gibi yerler çoğalırsa, bizde misafirlerimizi gezdirebilir, kentle ilgili daha güzel bilgiler verebiliriz” dedi. 

‘Aşık Shakespeare’ oyunu, sesli betimleme ile tiyatro sahnesine taşındı. ‘Aşık Shakespeare’ oyunu, sesli betimleme ile tiyatro sahnesine taşındı.

Müzeyi gezen öğrencilerden Batı Yılmaz Basuk ise “Önceden görmediğim birçok şeyi gördüm, öğrendim. Burayı gezdiğim için çok mutluyum. Herkes buraya gelip, görmeli. Çok güzel bir müze olmuş” ifadelerini kullandı. Bir diğer öğrenci Buğlem Fındık da müzeyi ilk kez gezdiğini dile getirerek, “Burada çok güzel bilgiler aldık. Kentimizde yaşayan ve tarihe damga vuran birçok büyüğümüzü görme imkanımız oldu. Atatürk’ün Mersin ziyaretinde nereleri gezdiğini öğrendik. Burayı gezerken kendimi çok mutlu hissettim” şeklinde konuştu. 
 
  “Buradan herkes memnun ve mutlu ayrılıyor” 
  
Müze sorumlusu Fatma Toklu ise müzenin açıldığı günden itibaren çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını dile getirdi. Müzede Mersin’in eski ve yakın tarihiyle ilgili birçok bilginin olduğunun altını çizen Toklu, “Müzemize açıldığı günden beri her gün ziyaretçi mutlaka geliyor. Okullarımızdaki öğrenciler belirli periyotlarla ziyarete geliyor. Hatta başka illerden ve yurt dışından vatandaşlarımız geliyor. Burayı gezen herkes buradan memnun ve mutlu ayrılıyor. Mersinliler özellikle ‘Mersinli olmaktan gurur’ duyuyoruz diyor. Burayı gezenlerin birçoğu da öğrendikleri bilgileri ilk kez duyduklarını ifade ediyor. Gerçekten insanlar buraya girdikten sonra bir şeyler öğreniyor, bir şeyler görüyor. Bazıları da tanıdıklarını buluyor. Belediyemize, belediye başkanımıza teşekkürlerini sunuyorlar. Ziyaret sonunda da anı defterine düşüncelerini yazıp, buradan memnun bir şekilde ayrılıyorlar” ifadelerine yer verdi.