Berfin Bitirim-Muhabir

2 haftalık aranın ardından Kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantının saat 15.00'da başlayacağı ifade edildi.

Kabine toplantısının ana gündeminde enflasyonla mücadele, Türkiye'nin Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davada müdahil olma kararı ve öğretmen atamaları olması bekleniyor.

EKONOMİ İLE İLGİLİ KONULAR MASADA

Nisan ayı enflasyon rakamları, dış ticaret verileri, Türkiye'nin kredi notunun arttırılması, fahiş fiyat ile mücadelenin konuşulması beklenirken, ekonomideki güncel gelişmeler de masada olacak.

Toplantıda; Türkiye'nin, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davada müdahil olma kararıyla ilgili süreç ile ilgili önemli değerlendirmeler yapılacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARI BELLİ OLACAK

Bugün yapılacak Kabine toplantısında öğretmen atamaları ile ilgili önemli kararlar alınması bekleniyor. Atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımları ile ilgili değerlendirme yapılacak.

Amasya'da büyükbaş hayvana baltalı eziyet: 5 kişi tutuklandı! Amasya'da büyükbaş hayvana baltalı eziyet: 5 kişi tutuklandı!

Toplantıda, terörle mücadele operasyonlarındaki son durum da ele alınacak.