Daha önceki yazılarımızda bu konulara detaylı bir şekilde ele almıştık. Van’ dan gelen haberler bizi üzdü. Biz, Şemdinli’ den bahsederken bu değerli vatanın birkaç yerinden böyle haberler bizi hele hele büyüyen Türkiye’ den gelmesi yaralıyor.
Efendim, çırpınıyorduk, üzülüyorduk terlikle okula giden çocuklardan bahsetmeye çalışıyorum. Günümüz Türkiye’sinde maalesef hâlâ terlikle kış günlerinde botsuz okula giden öğrenciler bizi kahrediyordu. Neyse bu konuya duyarlı insanlar el attı da biraz rahatladık.
Şimdi Van’ın Başkale ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Kavurgalı Mahallesi’nde maalesef terlikle okula giden yavrular var.
Yüreğimiz kan ağlıyor. Artık eski Türkiye yok artık. Her sahada hızla büyüyen bu ülkede öğrencilerin yaşadığı bu imkansızlıklar yürekleri burkuyor.
İşin daha acı olanı aileler çocuklarına kışlık kıyafet alamıyor. 100 öğrencisi bulunan Kavurgalı İlköğretim Okulu’nda yırtık ayakkabı ve terlikle okula giden öğrenciler, hayırseverlerden yardım bekliyor.
Evet bu çocukların “kışını yaza çevirmek” bizlerin elinde. Lütfen durumu iyi olan vatandaşların bu konuya hassasiyetle eğilmelerini rica ediyoruz.
Bu ülke güçlü bir ülke, artık yoklukları yavaş yavaş yeniyoruz. Ama bu işe lütfen bir el atılması gerekiyor. Biz daha büyük zorlukları aşarak geldik bugünlere.
Zor günler geçirdik. Kolay değil. Fakat hiç bir zaman inancımızı kaybetmedik. Bütün zorlukları yenerek bugünlere geldi bu millet.
Dünyanın en güçlü ülkelerine kafa tutan bir ülke haline geldik çok şükür. Ama arada böyle şeylerde olabiliyor. Sizlerin duyarlılığına güveniyorum. Bizler zor günlerin ve zor olayların milletiyiz. Her güçlüğü yenebilecek inançta olan bir milletiz. Bu olayın kısa zamanda hallolacağına şüphem yok. Bilakis bu hadiseyi çözümleyecek insanlarımız var. Bu yüzden rahatım. İnşaAllah en kısa zamanda bu olay, olumlu bir şekilde neticelenirde, hepimiz rahatlarız. İyi günler kapımızda. Daha güzel günler göreceğiz. Buna şüphemiz yok. Lütfen sabır.
PÜF NOKTASI
KALP KATILIĞINA KARŞI
Günümüzün en büyük hastalıklarından biri; cömertlik ve infaktan uzak kalmak sebebiyle kalplerin katılaşmasıdır. Kalp hastalığının tedavisini Kainatın Efendisi, Resul-ü Ekrem Efendimiz (SAV) şöyle bildirmiştir.
“Eğer kalbinin yumuşamasını istiyorsan, fakiri yedir, yetimin başını okşa.” (Müsned)
Celaleddin-i Rumi de adeta bu Hadis-i Şerif’in şerhi mahiyetinde şöyle buyuruyor: “ Fakr u zaruret içinde boğulan gönüllüler, dumanla dolu bir eve benzer. Sen onların derdini dinlemek suretiyle o dumanlı eve bir pencere açki, onun dumanı çekilsin ve senin de kalbin rakikleşip ruhun incelsin.”
PÜF NOKTASI
YALAN İDDİALAR
Hatim-i Esam Hazretleri şöyle diyor;
“Kim kendisinde belirti yokken şu dört şeyi iddia ederse yalan söylüyordur:  Her kim Allah’ ı sevdiğini iddia ediyor ve haramlardan kaçınmıyorsa, bu iddiası yalandır. Kim Allah Resulu’nu sevdiğini iddia ediyor, fakat fakir ve düşkünleri sevmeyip hor görüyorsa iddiası yalandır. Kim cenneti sevdiğini iddia ettiği halde istikamet sahibi değilse bu iddiası yalandır. Günahlardan kaçınmadığı halde cehennemden korktuğunu iddia eden kimsenin iddiası da yalandır.”