FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İzmir'de vatani görevini er olarak yapan Emre Ev, "O gece komutanımın talimatlarını yerine getirmeseydim İzmir'de, Ankara ve İstanbul'daki gibi büyük olaylar olabilirdi." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İzmir'de 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini er olarak yapan 23 yaşındaki Emre Ev, komutanının emirlerini yerine getirerek darbe girişimine katılanların başarısızlığa uğramasında pay sahibi olmanın gururunu yaşıyor.
Darbe girişimi sırasında İzmir 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan Ev'in yaptıkları, Balyoz Davası'nda yargılanıp beraat eden emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel'in yazdığı "Aşil'in Topuğu FETÖ'nün o gecesi" adlı kitapta da yer aldı.
Kitapta Ev'in haberciliğini yaptığı Tugay Komutan Vekili Kıdemli Albay Semih Okyar ile arasında geçen konuşmalar, Okyar'ın kendisine verdiği talimatlar ile tugayda Ev tarafından yerine getirilen görevler anlatılıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştiren darbeci askerlerin yakalanması için düzenlenen operasyona da katılan Ev, "Takdir Belgesi" ile ödüllendirildi.