Anadolu'nun en eski camisi Habib-i Neccar, yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle 3 hafta ibadet ve ziyarete kapalı kalacak.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki vakıf eserlerinin korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yapılan çalışmalarda, bölgedeki vakıf kültür varlıklarını sürekli koruma prensiplerinin temel alındığını anlatan Yıldıran, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Habib-i Neccar Camisi'nin kullanımından kaynaklı, zaman içerisinde oluşan eksikliklerin giderilmesine yönelik basit onarım çalışması yapıyoruz. Habib-i Neccar Camisi, bölgemizdeki en önemli vakıf kültür varlığıdır. Türkiye'nin mimarlık tarihi açısından da önemli bir yeri vardır. Bu açıdan da çok ziyaret edilen bir merkez. Dolayısıyla buradaki kullanım ve ziyaret bütün insanlığın önem verdiği bir kültür varlığı. Cami 3 haftalık plan dahilindeki basit onarım nedeniyle ibadete ve ziyarete kapalı olacak."

Yıldıran, caminin iç duvarında boyama işleminin yanı sıra duvar ve kubbede deforme olan kısımların giderilmesine yönelik çalışmalar yapılacağını kaydetti.