Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye'nin küresel turizm kampanyası "Turkey Home" kapsamında hazırlanan uluslararası tanıtım filmi "Home of Turquoise"in yıldızı olarak turizm elçisi görevini üstlenen dünyaca ünlü kitasurf sporcusu Annabel van Westerop, Türkiye’de kendini evinde gibi hissettiğini söyledi.

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde Muğla'nın Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi Akçapınar sahilinde "WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka" adıyla düzenlenen 2017 Dünya Kiteboard Ligi yarışlarında kadınlar kategorisinde üçüncü olan Hollandalı Westerop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Tanıtım filminin sosyal medyada ve dünyanın birçok ülkesinde yayınlanmasının ardından arkadaşlarından olumlu mesajlar aldığını belirten Westerop, şunları dile getirdi:

"Tanıtım filminden sonra Türkiye'ye gelince kendimi evime dönmüş gibi hissettim. Sanki burası evim gibi. Hem burada bulunmak hem de dünya kupasında yarışmak çok keyifliydi. Birçok arkadaşım ve ben, kendimi dünyanın birçok televizyonunda görünce buna inanamadım. Benim için çok şaşırtıcı ve şok edici bir sürprizdi. Çok mutlu oldum."

Türk halkının misafirperver ve her zaman güler yüzlü olduğunu vurgulayan Westerop, Türkiye'yi, insanlarını ve yemeklerini çok sevdiğini dile getirdi.

Westerop, "Burada olmak gerçekten çok özel. Türkiye'de ne olursa olsun insanların güler yüzlü olması bizleri çok iyi karşılaması, çok misafirperver olması çok mutlu ediyor. Burada olmayı seviyorum ve her zaman gelmeyi istiyorum." diye konuştu.

Tanıtım filminde yer almanın kendisi için önemli olduğunu anlatan Westerop, filmle birlikte hayatında önemli değişiklikler ve güzellikler olduğunu anlattı.

"Türkiye'yi ve Türk halkını çok seviyorum"

Filmin yayınlanmasının ardından evinde ve ülkesinde iyi karşılandığını kaydeden Westerop, şunları söyledi:

"Ama buraya geldiğimde de gördüm ki film en az benim ülkemde olduğu kadar burada da etkili olmuş. İnsanlar beni tanıyor ve burada da çok güzel bir şekilde beni karşıladılar. Aynı şekilde çok sıcak duygular hissettirdiler. Bundan sonra yine böyle bir teklif gelirse seve seve kabul edeceğim. Bunu çevremdeki bütün arkadaşlarıma da öneriyorum. Türkiye'yi ve Türk halkını çok seviyorum. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca dünyanın bütün ülkelerinden herkesin muhakkak Türkiye'ye gelmesini ve bu güzellikleri görmesini tavsiye ediyorum."

“Akyaka cennetten bir köşe”

Akyaka'nın rüzgarı, parkuru ve koşullarının sporcular için bulunmaz olduğunu anlatan Westerop, dünya şampiyonasına birçok ülkeden katılan arkadaşlarının da burayı çok beğendiğini ve tekrar gelmek istediğini söyledi.

Şampiyonadaki hedefinin birinci olmak olduğunu belirten Westerop, "Ancak şampiyonada üçüncülük elde ettim. İnşallah önümüzdeki 5 yıl Türkiye'de yapılacak yarışlara tekrar katılacağım çünkü Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Burayı da tüm arkadaşlarıma tavsiye edeceğim. Gerçekten görülmesi gereken muhteşem doğa harikası bir bölge. Önümüzdeki yıl tekrar gelmek için şimdiden sabırsızlanıyorum." ifadesini kullandı.

Westerop, "Turkey Home" kapsamında Gökova'da çekilen "Home of Turquoise" filminin yıldızı olarak, turizm tanıtım elçisi görevini üstlendi. Halen yayında olan, Türkiye'nin güzelliklerinin yer aldığı film, dünyanın dört bir yanından onlarca ödül aldı.