Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yetim Gecesi'nde bi'dünya yetim çocuk misafir edildi. Filistin, Pakistan, Suriye, Afganistan, Kırgızistan, Lübnan, Bosna, Arnavutluk, Endonezya gibi 12 farklı ülkeden gelen yetim çocuklar, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’ndeki iftarın ardından Dörtyol Meydanı'ndaki etkinlikte Esenlerlilerle bir araya geldi. 


Esenler yetimleri bağrına bastı
Programa, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Pakistanlı Rafi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda diğer çocuklar da kendi dillerinde ilahiler ve şiirler okudular. Esenlerliler, yetim çocukların performanslarını uzun süre alkışladılar.

"Yetim annelerine de aynı alaka gösterilmeli"
Yetim Gecesi'nde ilk olarak dünyanın dört bir yanında 95 bin yetimin her türlü ihtiyacını karşılayan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz konuştu. Kendisi de yetim olan bir Peygamber'in ümmeti olarak yetimlere karşı hassas olunması gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Yetimlerimize karşı duyduğumuz hassasiyeti, gösterdiğimiz alakayı, yetim annelerimize de göstermeliyiz. Zira, Peygamber Efendimiz ile birlikte Cennet'e girecek ilk kişi bir yetim annesi olacaktır" diye konuştu.

GÖKSU: Yetimler bu şehrin bereket kapısı
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, ilçe genelindeki 720 yetimin her zaman yanında olduklarını belirterek, "İhtiyaç duyan herkesin yardımına koşmaya çalışıyoruz. Belediye olarak, ihtiyaç sahiplerinin tutan eli, gören gözü, işiten kulağı olmak için 24 saat hazırız ve bekliyoruz. Yetimlerimize sadece bizim bakmamız yeterli değil. Sizler de yetimlere sahip çıkmalısınız, başlarını okşamalısınız. Biz yetimleri bu şehrin bereket kapısı, dua kapısı olarak görüyoruz. Allah'ın bizlere emaneti olan yetimlere sahip çıkmak için gayret gösteriyoruz" dedi.

Göksu, sahnede de çocukları yalnız bırakmadı
Konuşmasının ardından çocuklar, Başkan Göksu'ya kendilerinin hazırladığı çeşitli hediyeler takdim ettiler. Çocuklara teşekkür eden Başkan Göksu, "Cennet'in kapıları olarak gördüğümüz yetim çocuklarımızı burada ağırlamak bizler için büyük hediyedir" diye konuştu.  Programın sonunda dünya yetimleri, sanatçı Ömer Karaoğlu ile aynı sahneyi paylaştı. 12 farklı ülkenin  yetim çocukları, Ömer Karaoğlu'nun 3 dilde seslendirdiği "Ümmet Senfonisi" adlı eserini Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte söyledi. Karaoğlu, konserin devamında “Beni Bana Bırakma”, “Kuşlar” ve “Onlar Bilemezler” gibi sevilen şarkılarını ve ilahiler seslendirdi.