Tesbih severlerin en çok ikileme kaldığı noktalardan biri de gümüş tesbih mi yoksa ağaç tesbih mi tercih edilmesi gerektiğidir.

Gümüş ya da ağaç tesbih arasında büyük farklar vardır ancak tercih ederken ikilemde kalınabilir. Bu yazımızda gümüş ya da ağaç tesbih tercih etmekte kararsız kalanlar için küçük ipuçları vereceğiz.

GÜMÜŞ TESBİH ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE GÜMÜŞ TESBİH ÇEŞİTLERİ

Gümüş tesbih ağırlığı nedeniyle en çok tercih edilen tesbih çeşitleri arasında yer alır. Tesbih çekerken elindeki tesbihin ağırlığını hissetmek isteyenler seçimini gümü tesbihten yana kullanırlar.

Gümüş tesbih ağır olması sebebi ile çekimi rahatlıkla hissettirir ve görünümü itibari ile el de şık durur. Özellikle takım elbise giymeyi sevenler için gümüş tesbih mükemmel bir aksesuar olur.

Gümüş tesbihlertamamen gümüşten veya taş üzerine gümüş işlemeli olarak iki kısıma ayrılır. Bazı gümüş tesbihler gümüş görünümlü diğer metal iskelet üzerine işlemeler şeklinde de yapılır. Sanatkar bir ustanın elinde gümüş tesbihler birer sanat harikasına dönüşebilir.

Gümüş tesbih alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik ipinin çok sağlam bir yapıda olmasıdır. Gümüş metal olduğu için ağaç ve taş teşbihlere nazaran ipi daha erken yıpratabilir.

Kimse elinde çektiği tesbihin ipinin koparak dağılmasından hoşnut olmaz.

AĞAÇ TESBİH ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE AĞAÇ TESBİH ÇEŞİTLERİ

Ağaç Tesbih diğer tesbih çeşitlerine göre daha fazla türe sahiptir. Hemen hemen her türlü ağaç çeşidinden tesbih yapılabilmektedir ancak makbul olan ağaç türleri de vardır. Örneğin, elma ağacından yapılan tesbihler hem uzun ömürlü olur hem de elma ağacının kokusu uzun süre gitmez.

Kuka tesbih hakkında bilinen bir yanlışı da düzeltmekte fayda var. Kuka halk arasında ağaçtan yapıldığı bilinen bir teşbihtir ancak tropikal bir ağacın meyvesinden yapılmaktadır. Hindistan cevizine benzeyen bu meyve sağlam yapısı sayesinde tesbih yapmaya oldukça müsaittir.

Tesbih çekerken daha hafif tesbih sevenlerin tercih edeceği ilk tesbih tabi ki ağaç tesbih olmalıdır.

Ağaç tesbihler kolay çekilir ve çektikçe parlak bir görünüm kazanma özelliğine sahiptir.

Hangi tür tesbihi tercih ederseniz edin, internetten güvenle tesbih satın alabileceğiniz sitelerden alın.