Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi önünde otobüslerle Nevşehir’e yolculuk etmek için toplanan vatandaşlar her yıl yapılan bu hizmet sebebiyle Başkan Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ettiklerini dile getirdiler.
16 Ağustos günü sabah saatlerinde Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine ulaşan vatandaşları Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu karşıladı. Hacıbektaş ilçesinde Esenyurt belediyesine ait 24 dönüm arazi içerisinde kurulan çadırlarda kahvaltı yapan vatandaşlar daha sonra dini görevlerini yerine getirmek için Hacı Bektaş-ı Veli’nin türbesini ziyaret etti.

“Onun görüşleri ile yaşayan bir toplum oluruz”
Hacı Bektaş-ı Veli’nin türbesini ziyaret eden ve Esenyurtlu vatandaşları Hacıbektaş’ta karşılayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Hacı Bektaş Veli’yi sadece etkinliklerde değil, her gün anmak gerekir.İlçemde yaşayan Alevi yurttaşlarımız Hacıbektaş’ı ziyaret etmek, burada kurbanlarını kesmek ve lokmalarını yemek istedi. Her yıl olduğu gibi bu yılda yurttaşlarımız için otobüs tahsis ettik ve kendileri ile biz de geldik. Bu görmüş olduğunuz mekanı da ileriye dönük sadece bu hizmeti yapabilmek adına satın aldık. Burası 24 bin metrekare, seneye inşallah buraya bir tesis kuracağız. Burada yaşanan su, tuvalet gibi sıkıntıları da inşallah bu tesis sayesinde çözeceğiz. Şu anda burada kamp kurduğumuz mekan belediyemizin tapulu mülküdür. Gördüğüm kadarıyla vatandaşlarımız oldukça durumdan memnun. Daha iyisini gördükçe daha da memnun olacaklar. Allah ziyaretlerini kabul etsin. Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin manevi huzurundayız ve türbesini ziyaret ettik. İnşallah onun yolunda onun görüşleri ile yaşayan bir toplum oluruz” dedi.
Esenyurt Belediyesi tarafından Hacıbektaş ilçesine giden alevi vatandaşlar için tam teşekküllü hasta nakil ambulansı da hazır bulundu. Ayrıca Hacıbektaş ilçesinde Esenyurtlu vatandaşlarla uzun süre hasbihal eden Başkan Kadıoğlu’na vatandaşlar, kendilerine sunulan ulaşım, gıda ve sağlık hizmetleri için teşekkür ettiler.