Yayın hayatına ara veren Hacamat Mizah dergisinin çizerleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde tuttukları nöbetlerde yeni bir dergi çıkarıyor.

CF Dergisi Görsel Yönetmeni Yusuf Kot, yaptığı açıklamada, Hacamat Mizah dergisinin üç ay önce kapandığını belirterek, CF Dergisi bünyesinde darbe girişimiyle ilgili bir karikatür serisi yapacaklarını söyledi.

Darbe girişiminden bu yana meydanlarda nöbet tuttuklarını kaydeden Kot, "Ülkemize, fikirlerimizle hizmet ettiğimiz inancındayız. Bugün ise burada sabaha kadar beklemekle yükümlüyüz. Bu başkomutanın emri. Sorgulayabileceğimiz bir şey değil. Böyle bakmak zorundayız. Şu anda burada yaptığımız şey; vatan nöbeti. Nöbet yeri terk edilmez." diye konuştu.

Kot, halk neredeyse, dergi olarak orada olduklarını aktararak, halk son günlerde meydanlarda olduğu için kendilerinin de dergiyi burada çıkardıklarını dile getirdi.

Her zaman Türkiye'nin çıkarları için çalışacaklarını vurgulayan Kot, şöyle devam etti:

"Hacamat’ı çıkarırken motivasyonumuz, ülkemizin geçirdiği kritik süreçlerde, bizim doğru bildiklerimizi mizah diliyle anlatabilecek başka bir ekibin eksikliğini görüyor olmamızdı. Maddi imkanlarımızın elverdiği kadarıyla bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Büyücü Fetullah ve zombi çetesi o zaman da vardı ve biz karınca kararınca onunla mücadele ediyorduk."

"Darbe başarılı olsaydı, biz buharlaştırılacaktık"
Karikatürist Faruk Gunindi, darbe girişimi öncesinde de FETÖ'nün ihanetini eleştirdiklerini belirterek, "Biz 17-25 Aralık sürecinden önce de eleştiriyorduk. Cafcaf dergisinde ve Hacamat Mizah dergisinde, FETÖ'nün içinde bulunduğu gaflet ve hıyaneti çoğu zaman sert şekilde dile getiriyorduk. O yüzden darbe başarılı olsaydı, biz buharlaştırılacaktık. Bunların bariz bir kötülüğü var. Biz bu tek gözlü deve zamanında müsamaha gösterdik, günahımız büyük. O yüzden 'bir yıl bekle' deseler yine meydanlarda bekleriz." ifadelerini kullandı.

Gunindi, darbe girişiminin yaşandığı gece ailesini güvene aldıktan sonra meydana koştuğunu söyleyerek, şunları aktardı:

"O kadar yılışık, merhametsiz bir darbe girişimiydi ki böyle bir şeyi FETÖ'dan başkası yapamazdı zaten ama onların hain planları yüzlerine tokat gibi indi. Millet birbirine iyice kenetlendi. Şu an da halkın hissettiği ortak bir duygu var. Vatan duygusu. İşin özü biz de hissettiklerimizi karikatürle anlatalım istiyoruz. Karamsar zamanlarda mizah, hayatın normal seyrine dönmesini sağlayabiliyor."

"Artık evde, ofiste değiliz. Geceleri nöbetteyiz"
Karikatürist Emre Bilgiç ise 15 Temmuz'da sokağa çıkanların destan yazdıklarını ifade ederek, "Darbe girişimi püskürtüldükten hemen sonraki gün haberlerde tutuklanmış darbecilerin fotoğraflarını gördüm. 'Pokemon gibi yakaladılar adamları' dedim kendi kendime. Sonra bir espri eskizleyip, yolladım millete. Biri güldü, biri fikir verdi derken bir baktık yine çizmeye karar vermişiz. Espri çıkarıyoruz. Rahat duramıyoruz anlaşılan." dedi.

Darbe girişiminden bu yana gözlemlediklerini karikatür serisiyle derlediklerine işaret eden Bilgiç, şunları söyledi:

"Gündemin mizahını yapmak, en gergin, en ciddi durumda bile işin esprisine kaçmaya çalışmak acayip bir iş. Şimdi iyice tuhaf bir hal aldı. Artık evde, ofiste değiliz. Geceleri nöbetteyiz. Vatan Caddesi'nin ortasında dergi çıkarıyoruz. İki yanımızdan arabalar geçiyor. CF Ağustos sayısına iki sayfa hazırlıyoruz. 15 Temmuz'dan bu yana olanlardan dikkatimizi çeken şeyleri derledik. İki sayfa çok az. Bizimkisi bu zafere minicik bir selam duruşundan ibaret."

CF dergisinin yeni sayısında, demokrasi nöbetinde hazırlanan çalışmalardan oluşan iki sayfalık bir bölüm Hacamat'a ayrılacak.