Esenler Belediyesi'nin 2016-2017 Kültür Sanat Sezonu'na, doğumunun 1000. yıldönümü nedeniyle Yusuf Has Hacip'in adını vermişti. Bu kapsamda hayata geçirilen projelerden birisi olan "Mutluluk" adlı tiyatro oyununun prömiyeri, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Yusuf Has Hacip'in ölümsüz eseri Kutadgu Bilig'den esinlenilerek hayata geçirilen "Mutluluk" oyununun yönetmenliğini Hakan Güneri üstleniyor. Ferah Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, gerek mizah dili gerekse görsel zenginliği ile dikkat çekiyor. Karahanlılar döneminde yaşayan bir pazar esnafının rüyasında Kutadgu Bilig'i görmesi ve Bilge Yusuf'u beklemesiyle başlayan oyunda, Kutadgu Bilig'deki malın ve dünyanın geçici olduğu öğütler üzerinden izleyiciye dersler veriliyor. Bireyi mutluluğa götüren bilgi arayışını ele alan oyun, tiyatroseverlerden tam not aldı. "Mutluluk" tiyatro oyununun galası, Kasım ayında Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

Türk dünyasının önemli eserini sahneledik

Oyunun prömiyeri sonrası konuşan Yönetmen Hakan Güneri, "Yaz boyunca uzun emeklerle hazırladığımız oyununun prömiyerini gerçekleştirmek bizleri çok mutlu etti. Kutadgu Blig, Türk dünyası açısından çok değerli bir eser. Bize bu eserden bir oyun hazırlama imkânı sundukları için Esenler Belediyesi'ne de  çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Senaryosunu Behruz Firuzmand'ın yazdığı, Hakan Güneri'nin yönettiği, dekor ve kostüm tasarımında Akın Tezer Tunalı'nın, ışık tasarımında ise Özkan Sezer'in bulunduğu oyunun yönetmen yardımcılığında Tolga Öz görev yapıyor. Dans koreografisi Sercan Doğantekin tarafından hayata geçirilen oyunda Ferah Tiyatrosu sanatçıları Behruz Firuzmand, Hakan Güneri, İbrahim Emin Ege, Hale Üstün, Fahri Bozbaş, Merve Köse, Ferit Hantal, Faruk Ala Mehmet, Caner Kaman, Özhan Koca, Özcan Kozan, Hülya Kozan rol alıyor.