"Kayıp Balık Nemo"nun devamı niteliğindeki filmin basın gösteriminde AA muhabirine açıklama yapan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, yapımcıların "Kayıp Balık Nemo" kadar başarılı bir iş çıkardıklarını söyledi.

Her ailenin çocuklarını bu filme götürebileceğini belirten Dorsay, "Filmin en hoşuma giden yanı, bütün yaratıklarıyla, balıklarıyla, insan ve doğa dengesiyle, doğanın çocuklara çok iyi tanıtımını yapması. Küçükleri bu konuda sevgi ve bilgiyle donatıyor." ifadesini kullandı.

Andrew Stanton'ın senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda yönetmen koltuğuna oturduğu, yaklaşık 100 dakika süren filmde Dori, Nemo, Marlin ve Balıkçı Teknesi çalışanları, ilk filmde olduğu gibi bu filmde de izleyiciyle buluşuyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 17 Haziran'da vizyona giren film, unutkan karakter Mavi Tang balığı Dori'nin, kaybettiği ailesini ararken boyundan büyük maceralara atılmasını konu ediniyor. Yeni dostlar da kazanan Dori, arkadaşı Nemo ve Marlin'le yeniden bir araya gelir ve geçmişinin izinde sürpriz yolculuklar yapar.