‘’Hz. Hüseyin’in niye yola çıktığını anlamazsak Kerbela’nın ağıtları ile baş başa kalırız. Kerbela ağıt değildir. Derstir.’’ diyen Döngeloğlu, Hz. Hüseyin’in neden Kerbela'ya gittiğini de şu sözlerle anlattı; ‘’ Hz. Hüseyin Efendimize Irak’tan mektuplar geldi. Hz. Ali uzun bir süre Irak’ta yaşadığı için Kufeliler yüzde 90 itibariyle Hz.Ali Efendimizin adamlarıydı. Ama ne gariptir ki; Kufe’deki Hz. Ali’nin adamları onlara ihanet etti. Önce Hz. Ali’yi, sonra oğlu Hz. Hasan Efendimizi yalnız bıraktılar. Ardından da Hz. Hüseyin’i çağırdılar. Gel başımıza geç, halife ol, namazsız bir adam İslam’ın halifesi olmasın, dediler. Sana dedenin minberini bu adamdan almak düşer. Biz seninle sonuna kadar savaşırız, dediler. Ve o dönemde Hz. Hüseyin’e bu türde gelen mektup sayısının 30 bini geçtiği söyleniyor. Ama sonunda ihanet ettiler.” dedi.
Hz. Hüseyin’in kendisine gelen mektuplardan sonra güvendiği, görüşlerine itibar ettiği sahabelere ve arkadaşlarına danıştığını belirten Döngeloğlu, “Hicretin 61. yılında hepsi gitme dediler. Bak ağabeyin Hasan’a ne yaptı Irak halkı! Onu çağırdılar, başına geçirdiler ve en sonunda Muaviye ile yaptığı savaşta yalnız bıraktılar. Sonra anlaşmak zorunda kaldı. Halifeliği eliyle terk etmek zorunda kaldı. Hz Hasan’ın kalbi kırıldı ve Irak’tan kaçtı. Hz. Hasan, Muaviye’nin karşısına savaşa çıktığında 18 bin kişilik ordusundan 3 bin kişi kaldığını gördü. İhaneti gördü. Arkasında olan 3 bin kişiyi ölüme götürmemek için savaştan vazgeçti. ‘Bu iktidar bize yaramadı’ diyerek Muaviye’ye ‘Al senin olsun’ dedi. Bunları duyan ve bilen Hz. Hüseyin efendimiz kaderin kendisini çağırdığı yere gitti. Karısı, kızları, gelinleri, yiyenleri, Ehli Beyt kervan oldu.  72 tane peygamber çocuğu yola düştü.” diye konuştu.
Kağıthanelilerin yoğun ilgi gösterdiği programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı.
Söyleşiyi yakından takip eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da; ‘’Sayın Ömer Döngeloğlu’na davetimizi kırmayıp buraya geldiği ve bizimle birlikte olduğu için çok teşekkür ederiz. Geçen yıllarda da kendisini burada ağırlamıştık umarım önümüzdeki senelerde de tekrar birlikte oluruz.’’ dedi.