Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni Anayasa için siyasi partileri ziyaretine bugün başlıyor. Kurtulmuş, Saat 11.30'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Meclis'te ziyaret etti.

Meclis'te yeni Anayasa mesaisi başlıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret edecek.

İlk durağı saat 11.30'da Meclis'teki CHP Grubu oldu. Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sona erdi.

Fransa'da sinagoga kundaklama girişimi! Polis bir kişiyi öldürdü Fransa'da sinagoga kundaklama girişimi! Polis bir kişiyi öldürdü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin ardından açıklamada bulunuyor.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından başlıklar şu şekilde: 

"Anayasa yapım sürecine ilişkin görüşleri aldım. Anayasa'nın içeriğine dair konuşmadık, usul konuştuk.

Bu Meclis'in kurucu Meclis olmadığı ve anayasa yapamayacağı yönündeki değerlendirmeler doğru değildir. Bu Meclis anayasa yapma gücüne sahiptir." 

Özel'in açıklamalarından başlıklar şuı şekilde: 

"Açık bir müzakere ortamı olası olması gerektiğini belirttim. Anayasaya uyacaksak anayasayı yenileyelim. Geçen sefer de en iyisini yaptınız ama o anayasaya uyulmuyor. Bu konudaki hassasiyetlerimizi belirttik. Bugün sorun yoksulluk, işsizlik ve yüksek enflasyonken biz anayasa konuşup bu sorunların üzerine sis çekiyorsak vatandaşın mesajını almamışız demektir. 

Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur. Ama burası parlamento burada el sıkılmazsa, müzakere edilmezse demokrasi düşmanları elini ovuşturur. Bu diyalog zeminini önemsediğimi belirtmek isterim."