Toplantıyı 5 Ocak'ta gerçekleştiren vakıf, 42 ülkede faaliyet gösteren ve sekiz ülkede de kabul alıp uygulanmaya başlanan Maarif Okul Öncesi Programını tanıttı. Gerçekleştirilen programda Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben ve Türkiye Maarif Vakfı Okul Öncesi Koordinatörü Şule Toyran konuşma yaptı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, vakfın TBMM'de kabul edilen özel bir kanunla 2016 yılında kurulmasına karşın kısa sürede Asya’dan Afrika’ya, Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya, Güney Amerika’dan Avustralya’ya kadar 6 kıtada 67 ülkede faaliyet göstermeye devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Birol Akgün

“IM İLE HEDEFİMİZ ERDEMLİ İNSALAR YETİŞTİRMEK”

Akgün, IM Eğitim Modeline ilişkin bilgi vererek programla eğitim alan tüm çocukların kaliteli eğitime eşit şartlarda erişimin olduğunu belirtti. Akgün, "IM Eğitim Modeli, ilmini ve irfanını insanlığın barış ve huzuru için kullanacak erdemli insan yetiştirmeyi hedefleyen programlar bütünüdür. IM Eğitim Programları, geçmişleri, yetenekleri ve özellikleri fark etmeksizin tüm öğrencilerin kaliteli eğitime eşit erişimlerini ve öğrenme ortamında kendilerini değerli ve desteklenmiş hissetmelerini sağlayan uygulamaları içermektedir.

Türkiye Maarif Vakfı (2)

“TÜRK MEDENİYETİNİ DÜNYAYA DOĞRU ÖĞRETİYORUZ”

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan müfredat hazırladık. Okullarımızda okul öncesinden başlamak üzere K12’nin her kademesinde sistemli bir biçimde Türkçe öğretiyoruz. Okullarımızdan mezun öğrencilerimizin en az B2 seviyesinde Türkçe kullanma becerisine sahip olmalarını hedefliyoruz. Bunun için müfredatın esas alındığı ders kitap setleri, yardımcı okuma kitapları ve çeşitli materyaller üretiyoruz. Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Programı da Türkçe alanında önemli bir boşluğu doldurmuştur." dedi.

Şule Toyran

MAARİF PROGRAMINI 8 ÜLKEDE UYGULUYORUZ

Türkiye Maarif Vakfı Okul Öncesi Koordinatörü Şule Toyran, ise yaptığı "Eğitim hizmetinde 7. yılımızı tamamladık ve şu an itibarıyla dünyanın 5. büyük eğitim markasıyız. Özel okulculuk yapıyoruz, anaokulundan üniversiteye kadar farklı kategorilerde eğitimle ilgili çalışmaları yürütüyoruz. İdealimiz maarif vakfı tarafından geliştirilen uluslararası programlarda standardize edilmiş bir eğitim sistemine sahip olmak, bunun ilk ayağı da okul öncesi eğitim programı. Bu alan üzerinde yaklaşık 4 yıldır çalışıyoruz, programı 2 yıl önce tamamladık, 2 yıldır da kalan pilot uygulamalarını gerçekleştiriyor ve 8 ülkede de resmi olarak uyguluyoruz.

DÜNYADA UYGULANAN İLK EĞİTİM PROGRAMI

Birçok ülkede de başvurular devam ediyor. Bu yönüyle Türkiye'de yapılan ve dünyada da uygulanan ilk eğitim programı diyebiliriz. Programımız sadece bir eğitimi müfredatı değil materyalleri, sınıf tefrişatı, kitapları, öğretmen eğitimleri ve akreditasyon sistemiyle bu bir sistem aslında. Okullarımızı her yönüyle belli bir kalite ve standarta getiriyoruz. Ayrıca yalnızca kendi okullarımızı değil dünya üzerinde başvuru yapan akredite etme adına bit sistem geliştiriyoruz. Bununla ilgili başvurularda var.

OKUL ÖNCESİ İÇİN 4 DİLDE 120 KİTAP

Programımız bütüncül bir akreditasyon sistemi ve uluslararası bir program. Bu yapı tek bir ülke için değil aksine 42 ülkede faaliyet gösteriyoruz ve bu sayı artacak. Bu kadar ülkede başarılı bir şekilde uygulayabilmek kolay değil işte program da bu yönüyle başarılı çalışıyor, her yerden olumlu dönütler alabiliyoruz.” diye konuştu.

Öğrencilerin kültür gezisi renkli görüntülere sahne oldu Öğrencilerin kültür gezisi renkli görüntülere sahne oldu

Daha sonra Türkiye Maarif Vakfı Okul Öncesi Koordinatörlüğü bünyesinde uzman akademisyenlerin ve eğitimcilerin katkılarıyla 2 yıllık çalışma sonunda hazırlanan IM Programı, program kapsamında 4 dilde hazırlanan 120 ders kitabı, eğitim materyalleri ve sınıf tasarımları katılımcılara tanıtıldı.