Berfin Bitirim-Muhabir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) bugün için 28 ile sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sokak ortasında köpek saldırısı! 10 tanesi birden atıldı... Sokak ortasında köpek saldırısı! 10 tanesi birden atıldı...

ANKARA İÇİN AYRI PARANTEZ AÇILDI

Ankara'da parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. Yağışların, yarın öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Ankara'da sağanak yağış hayatı felç etti! - Internet Haber

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

MGM'nin 7 günlük tahminine göre yağışlı hava, gelecek haftaya kadar devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs'ta beklenen hava durumuna ilişkin önemli bilgiler verildi.

Ankara ve Konya çevreleri ile Eskişehir'in doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde bu gece saatlerinden, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde ise yarın öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren, Karabük ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bu akşam saatlerinde batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.