Günlerdir gerek sosyal yaşantımızda gerek sosyal ağlarda Başkanlık karşıtı söylemler kol geziyor. HAYIR kampanyaları yürütülüyor. Neden diye sorgulamaya kalkıyorsun cümlemiz bitmeden cevabını alamadan ya troll damgası yiyorsun ya da saray yalakası oluyorsun. Yerli ve milli anayasa yapmak varken, devlet işleyişini tıkayan köhnemiş parlementer sistem kamburunu ülkece sırtımızdan atmak varken HAYIR diyenlere sormak istiyorum;

Sahiden ne ayaksınız siz?

HAYIR demek için mantıklı bir sebep duyana kadar HAYIR diyenlerin altında art niyet arayacağım. Neymiş efendim;

- Diktatörlük gelecekmiş.

- Tek adamlığa gidiyormuşuz.

- Rejim değişiyormuş.

Daha bir sürü eften püften bahaneler...

Saçma sapan bahaneler yetmezmiş gibi bir de Kemal Kılıçdaroğu’nun gaflarıyla uğraşıyoruz. “Kan dökmeden başkanlığı getiremezsiniz.” diye başladığı maratona %95 EVET çıksa dahi tanımayacağız diye devam etti. İçinde halk kelimesi geçtiği halde halkın kararını tanımayan başka bir parti daha yoktur. CHP’nin halk diye tabir ettiği kitle 79 milyonluk Türk milleti değil yanlış anlamayın Beyaz Türkler, seküler tayfa, elit aileler vs. Her zamanki gibi AYM’ye gideceklerini ekledi. Gitmezseniz hatrımız kalırdı Kemal Bey! Ama asıl bomba Başkanlık Sistemi İslam’a aykırı deyişiydi. 94 yıldır laiklik üzerinden dem vuran partinin genel müdürü söylüyor bunu. Uğruna nice alimlerin asıldığı, darbelerin yapıldığı laikliği kendi ağzıyla tek cümlede bitirdi, kıyamet alameti gibi. En son adım kadar eminim HAYIR çıkacak diye hızlı bi U dönüşü yaptı.

Ee o zaman şimdi sormadan edemeyeceğim.

Madem adınız kadar eminsiniz niye AYM’ye gideceksiniz?

Madem bu kadar eminsiniz vekillerimizi niye ısırdınız?

Madem eminsiniz neden halka sormaktan korkuyorsunuz?

Madem eminsiniz neden %95 çıksada halkın kararını tanımayacağınızı söylüyorsunuz?

Kendinizle çelişiyorsunuz, milletin kararından korkuyorsunuz. Yok böyle tezatlık!

Bir de ya bir manyak seçilirse manyaklığı çıktı. Soru manyak soranlar zaten manyak. Millet manyak birini seçecek kadar manyaksa bu zamana kadar CHP iktidar olurdu. Milletin aklıyla alay ederek HAYIR demelerini beklemek aydınlık, milletin tekelinde bir anayasa yapmak manyaklık.

Ne Osmanlı İmparatorluğu döneminde ne Cumhuriyet tarihi boyunca esir olmamış bir milleti darbe anayasasıyla yönetilmeye mahkum etmenin hiç bir geçerli nedeni olamaz. Bağımsız yerli ve milli anayasaya HAYIR demenin mantıklı bir açıklaması o la maz!

Hadi HDP’nin millette karşılığı yok, hadi CHP darbe ve koalisyon dönemleri dışında iktidar olamamış. Bunların referandum korkusunu anlarım da Saadet Partisi de katıldı HAYIR’cı tayfaya.

28 Şubat’tan hiç mi ders almadınız?

Erbakan’ı darbeyle indirip azınlık hükümeti kuranları ne çabuk unuttunuz?

Erbakan için “Boncuk boncuk terledi.” manşeti attıranları ne çabuk unuttunuz?

Darbeci zihniyetten 28 Şubat’ın intikamını almak varken HAYIR demekte neyin nesi?

Ne fikir alışverişi yapabiliyorsun HAYIR tayfasıyla nede başka birşey. İkna olmaktan korktukları için CHP’liler seriye bağlamış şekilde “Diktatörlüğe gidiyoruz.” diyor. Sanki 2014’ten beri diktatör diyenler kendileri değilmiş gibi. Saadet Parti’lilere soruyorsun seçilmişin bir önemi yok Cumhurbaşkanı meclisi feshedebilir diyor. Daha Anayasa değişikliği maddelerini incelememiş, Cumhurbaşkanı meclisi feshederse kendiside düşüyor haberi yok ama HAYIR diyecek.

Sizin HAYIR demek için bahaneleriniz varsa, milletin EVET demek için geçerli sebepleri var.

Geleceğimizi inşa ediyoruz var mı ötesi?

28 Şubat’tan ders almadıysanız daha dün gibi 7 ay öncesine bakın 15 Temmuz’dan ders alın.

O gece tank paletlerinin altında ezilen millete, günlerce gece gündğz demeden vatan nöbeti tutan millete darbe anayasını layık görmek darbeci zihniyetin ekmeğine yağ sürmektir.

Milli iradenin sandığa gitmesinden, vereceği karardan korkanlar sahiden siz ne ayaksınız?