Günlük yaşantımızda sürekli bir iletişim halindeyiz malum insanız aklımız var dilimiz var ee ne duruyoruz helva yapalım o zaman ama maalesef bir türlü helva yapamıyoruz. Nedir helva yapmaktan kastımız: Güzel hitap, saygı, sevgi ve en önemlisi de samimi olmak.
Maalesef samimi değiliz. Belki de samimi olmanın çok önemli olduğunu bilmiyoruz ancak günlük hayatımızda samimi olan şeylere değer veriyoruz ve bunun farkında bile değiliz. Örneğin hep aklımızda kalan şarkılara bakın içinde genelde aşk, sevgi ya da günlük hayatta basitçe kullandığımız sözler var sizce o şarkıların akılda kalmasının nedeni nedir? Tabii ki de samimiyet. Neden hep aynı berbere yıllardır gideriz çok güzel tıraş yaptığından mı sadece? ondan güzel tıraş yapan berberi bulamaz mıyız? Çok kolay ama orda kendimizi rahat hissederiz çünkü samimiyetine güveniriz. Arkadaşlar berber deyip geçmeyin eline usturayı  aldığında boğazınızdaki son sakalları kesmeye başladığında biz o koltukta rahat oturuyoruz ya işte onun tek sebebi samimiyettendir. Çünkü samimi olmak aynı zamanda güvenmeyi de gösterir arkadaşlar. Berber deyince aklıma Yeşilçam’ın bence en muhteşem sahnelerinden biri olan bir sahne geldi aklıma: 
Hapishanedeki mahkûmlar isyan çıkartır ve gardiyanı içeri alırlar bıçak dayarlar ve hapishane müdürü gelir ve onları dinleyerek kendini de anlatarak samimi bir dil ile konuşarak o azılı mahkûmlardan birine kendisini tıraş etmeyi teklif eder ve hapishane müdürü oturur ve mahkumun eli titreye titreye tıraş yapar ve müdür hiçbir şekilde kıpırdamaz, korkmaz ve o mahkuma güvenir. Kendini o hapishane müdürünün yanına bir koyun bakalım ve  o durumda ne yapardınız sizce mahkûm o müdürü istese kesemez miydi? Neden kesmedi peki çünkü müdür onlarla samimi konuştu samimiyetine inandılar.
Günlük hayatta hepimiz trafikte sorunlar yaşıyoruz en ufak bir aksilikte bağırıyoruz çağırıyoruz karşı tarafa ancak aynı hatayı kendimiz de yapabiliyoruz ve yine karşı taraf hata yaptığında empati kurmayı bırakıp tekrar sinirlenmeye öfkelenmeye başlıyoruz, hiç samimi değiliz arkadaşlar,biraz daha samimiyet biraz daha güzel konuşmak gerekir, samimi olmak ve empati kurarak hataları sakin bir dille karşılayıp karşı tarafa belki de güzel bir samimiyet dersi verebiliriz.
Yıllar önce çocuktum hiç unutmam eniştemlere ziyarete gitmiştik kendisinin düşüncelerini ve hayat tarzını sevdiğim bir adamdır, çünkü bana çok içten ve samimi davranırdı küçükken bile.Neyse lafı çok fazla uzatmayalım eniştemin sinirli bir gününde telefonu çalar ve yanlış bir numaradır arayan adama bağırır çağırır niye arıyorsun kardeşim beni mi buldun kimsin sen der? Adamın cevabı 40’lı yaşlarda olan enişteme bile ders verir adam der ki: özür dilerim yanlış çevirdim ben sadece bir insanım der: ve eniştem o cevapla yerin dibine girer..
Arkadaşlar hepimiz insanız birbirimize muhtacız ne olur samimi, saygılı, sevgili bir insan olalım ve emin olun ki böyle bir hayat sürdürmek devamında mutluluğu ufak şeylerden hazzı sağlayacaktır. EE O ZAMAN NE DURUYORUZ HADİ HELVA YAPALIM…