Yaşadığımız hayatta her şeyin bir sonu olduğu gibi Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Necdet Özel Beyefendi’nin de görev süreci sona erdi.
Burada mühim olan bu görev süresi boyunca olumlu bir intiba bırakmak. Necdet Özel Bey, bu intibahı iyi olarak tamamladı.
Bizlerin kalbini kazandı.
Zor bir dönemdi; hatta gergin bir dönemdi.
Bütün olumsuzluklar bir araya gelmişti sanki. Herkesin kenara çekilip, çekingen bir tavırla gelişmeleri uzaktan izlediği kritik bir dönemde; büyük bir cesaret örneği göstererek zor ve riskli göreve talip oldu. Ülkenin sıkıntılı bir dönemden çıkışına vesile olan asil davranış, bizler için tabi ki unutulmayacak.
Meslek hayatı boyunca daima yapıcı oldu
Görevinin ve sorumluluğunun bilincinde olarak hareket etti. Hiç bir zaman yıkıcı olmadı. Yapıcı ve ümit verici oldu. Bütün bu olumlu davranışları yaptı. Biz buna yaşayarak şahit olduk.
Bu açıklamadan sakın yağcılık veya çok affedersiniz yalakalık çok, çok affedersiniz poster yalıyıcılığı intibağı kırılmasın sakın, sakın ha 
Şahsen kendisini tanımam. Ama kişisel olarak yaptıklarını bilhassa yaşayarak izleme imkanım olduğu için bu açıklamaları rahatlıkla yapma imkanım var.
O dönemde pek âlâ hükümde tavır koyabilirdi. Kendisi bırakın tavır koymayı bilakis elini taşın altına koyarak memleketin gireceği sıkıntıyı sezerek, kendini ortaya koydu ve adeta işin içinden çıkılmaz bir durumdan kolayca sıyrılmasını sağladı. 
Avrupa’nın ve dünyanın fesatla baktığı o zor günlerde adeta kına yakmaya hazırlandıkları o sıkıntılı günlerde; onların heveslerini kursaklarında bıraktı. Sonra ki dönemlerde hükümette uyumlu çalışarak köstek olmadan, yardımcı oldu. O bunalımlı günlerin aşılmasına ve ülkenin kalkınmasına elinden geldiğince destek oldu.
Şimdi, eğiri oturup doğru konuşmak zamanı; ne kaybetti ? ne kazandı ? Kaybettiğini bilemiyorum ama bu ülkenin insanlarının kalbini kazandı. Bu kazanç onun için iftihar vesilesi oldu. Bir insan için bundan güzel kazanç olabilir mi? Şu fani dünyada götürebilecek miyiz ? Şu fani dünyada götürebilecek neyimiz var ? Hayırlı amellerimiz dışında.
Sayın Necdet Özel Beyefendi, ben sizi Allah (cc) için seviyorum. Gönüllere hitap edip, gönül kazanmak. Hayatta en büyük servet bu. Gerisi boş (“Ben” kelimesi hiç sevmem ama burada  naçizane şahsım bahsetmem gerekiyor.
Bundan sonra ki hayatımızda; sağlıklı sevgiden kapmayın, huzurlu ve mutlu bir ömür geçirmemizi Cenab-ı Allah (cc)’ den dilerim.