Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan Bölgesi ve Irak’a 13 yıl sonra ilk resmi ziyaretini gerçekleştirirken, dünyanın gözü kulağı da bölgeye çevrildi.  Günübirlik ziyaretin ilk durağı başkent Bağdat, ikinci durağı ise Erbil olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beraberinde getirdiği heyette Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da bulunuyor.

Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Neçirvan Barzani, sosyal medya platformu Twitter (yeni adıyla X) üzerinden gerçekleştirdiği açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine değindi. Barzani’nin söz konusu paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil'e yaptığı tarihi ziyaret, bölgede kritik bir döneme denk geliyor. Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye ile güçlü siyasi, ekonomik ve güvenlik bağlarının bir işareti.

Başkan Erdoğan'ı Erbil'de karşılamayı; barış, istikrar ve ekonomik kalkınma gibi acil konuları tartışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”