Niyet ettim mesajlarını ayet ayet kalbime işlemeye Rabbim! Aç kalbimizi hakikate... Yönelt idrakimizi ebediyete ve Rahmet yağmurlarıyla ıslat muhabbetine kuraklaşmış ruhlarımızı. Tut ellerimizden, tut yüreğimizden, tut ki, mecal bulsun, Rahmetinle muhtaçlığımız. Hemhâl olalım sınanırken imtihan kuyuların da, adını her andığımızda vücuda gelsin kalplerimiz.
Ve hoş geldin, yine, yenide gönlümüzün süruru oruç / hoş geldin ömrümüzün nuru. Hoş geldin dertlerimizin dermanı, inşirahlarla gel hüznümüze.
Niyet Etmek Mühim Elbet!
"İlahi rızayı dilemek, daha ziyade kalbin halis dilidir niyet. Kalp niyet etmişse eğer dil zaten tasdik edicidir. Lâkin kalben kararsızsa niyet dilde de geçersizdir.
Genelde dille söylenmesine veya duyulmasına aşina olmadığımız ancak insani tüm tutum ve davranışlarımızın yöneticisi cihetinde önemli bir role sahiptir niyet. Bir yerde dua hükmünü de alır kalbi niyet, yani kalp duası dediğimiz.
Öyleyse buyurun hep birlikte niyet etmeye...
Niyet ettik Rabbim! Açlığımızla dirilebileceğimiz bir maneviyat denizinde sabır ile yüzmeye. Niyet ettik Rabbim, susuzluğumuzu sebat ile lütfu aşkından kana kana içmeye. Mühürle orucu maneviyatımıza Rabbim, mühürle vicdanımıza ki, tutsun bizi oruç en çokta insanlığımızdan. Mühürlensin kulluğumuza, sakınalım tüm kötülüklerden, Ayetinde de izah ettiğin gibi Rabbim! 
Ey iman edenler, sizden öncekilere yazıldığı gibi oruç size de farz kılındı. Umulur ki sakınırsınız. Bakara/183.
Niyet dedik ya en başta, belki de, “kulluğun en temel vazifesiydi hakkaniyet”
İyiliğin, güzelin, doğrunun olmazsa olmazıdır ‘halis niyet’.
 Onunla varılmak istenen bir mana yolculuğunun, belki de, anlam dünyasının ilk adımlarıydı niyet. Daha geniş bir çerçevede ele alırsak yaratılış gayemizin de bir niyet üzerine olduğunun farkına varabiliriz. Henüz kainat yaratılmadan Rabbimizin kulluğumuz için dünyaya gönderiliş niyeti değil miydik?  Kaderin imtihan yolculuğuna icabet etiğimizde. Ki, niyet; amaç gaye kelimelerinin de anlam kardeşidir. Tabii işin birde art niyet gibi amacı şeytani olanı var her ne kadar bahsini dahi yapmak isteme sekte. Sakınmaktır müminin birincil vazifesi, halis niyeti art niyetten. Ve ayetlerin ışığıyla arındırmak güzeli çirkinden, kötüyü iyiden.
Niyeti halis tutabilmek, insan kalabilmenin en ulvi mertebesi değil midir? “Niyet ettim Allah’ım başlayacağım işimi Rızanı gözeterek yapmaya”. Düsturuyla yaşam tarzını şekillendiren kimseden ne zarar gelebilir ki, insanlığa?