​​​​​​​Ketebe yayınları ile 'Müteferrika dizisi' meraklılarıyla buluşmaya hazır!  ​​​​​​​Ketebe yayınları ile 'Müteferrika dizisi' meraklılarıyla buluşmaya hazır! 

2018 yılında Vilayetler Hizmet Birliği tarafından restorasyon çalışmalarına başlanan Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı’nda sona yaklaşıldı. Bölge tarihi ve mimarisini yansıtan konağın, restoran çalışmalarının 2024 yılının ortalarında bitirilmesi hedefleniyor. Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı’ndaki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, restorasyonla ilgili bilgi verdi. 
  
2018 yılında başlayan restorasyonun sona yaklaştığını belirten Demirer, “Aslına uygun olması için konağımızda titiz bir çalışma yürütülüyor. Yüzde 95 seviyesinde restorasyon çalışması tamamlandı. Restorasyondan sonra çevre düzenlemesi yapılacak. Bölgemizde turizm faaliyetleri her geçen yıl gelişiyor. Bu konağımız hizmete geçtiğinde bir turizm tesisi olarak Of, Trabzon ve bölgemize hizmet vermeye başlaması planlanıyor. Konak yaklaşık 40  kişiyi ağırlama kapasitesi olacak. Buraya gelen misafirler tarihi yaşamış olacaklar. Misafirlerimiz, yeşilin ve denizin birleştiği Türkiye'nin doğa harikası bölgemizde, bu tarihi konakta konaklayıp bölgemizi tanıyıp keşfetmiş olacaklar. Konağımızı, Trabzon turizmine önemli katkılar sağlayacak bir alan olarak değerlendirebiliriz. Burayı hem konaklama alanı hem de esas itibariyle bir tarihi yaşattığı için aynı zamanda münferit olarak insanların gelip görebileceği ziyaret edebileceği de bir alan olarak değerlendirebiliriz. Peyzaj çalışmalarıyla birlikte Nisan ayından sonra konağın açılmasını öngörüyoruz” dedi.