Sunucu, Radyo Programcısı ve Gazeteci Enes Özdemir, Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokul'unda ‘Enes Özdemir’le Bi konuşalım’ başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, “Başarı için “Dayı”ya ihtiyaç yok!” dedi.

Enes Özdemir, başarının ana yolu olarak gösterilen “Ankara’da dayın var mı?” tezini çökertti. Özdemir, hayallerin ve gerçeklerin bağdaştırılması halinde, hedeflerin önünde hiçbir engelin bulunmadığını ifade ederken, gençlere “Cesur olun” mesajını verdi. 

“HAYAL ET, EYLEME GEÇ"

Gençler başta olmak üzere birçok insanın hayaline adım atarken zorlandığına dikkat çeken Özdemir, "Her şey bir hayalle başlıyor, hayallerimizdir bu dünyada ki yaşantımızı belirleyen. Hayal kurduktan sonra adım atmakta çok zorlanıyoruz, neden bu kadar adım atmaktan çekiniyoruz? Hayaliniz için adım attığınızda, 'olursa yanınıza kar, olmazsa tecrübe olarak kalır' kaybedecek hiçbir şeyiniz yok" dedi. 

“KENDİNİ TANI, GÜCÜNÜ GÖR" 

“Her insan neler yapabileceğini fark edip, bunu hayata geçirecek  güce sahip olduğunu görmeli” diyen Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Herkes her zaman her şeyin üstesinden gelebilir, siz yeter ki neler yapabileceğinizin farkına varın, gücünüzü görüp adım atın" 

BAŞARI ÖYKÜNÜ KENDİN YAZ 

Bu dönemde ‘dayın olmadan olmuyor’ sözünün yanlış olduğunu, insanın kendi yaptıkları doğrultusunda bir noktaya gelmesinin önemini dile getiren Özdemir, “Çalışmalarımız, ortaya koyduklarımız, hayalimize kimsenin desteği olmadan ulaşmamızı sağlar. Bu devirde herkes kendisinin dayısı olmalı.”  İfadelerini kullandı.

KALBİNE İNAN, GÖRÜNENE DEĞİL 

Bu devirde olumsuzluğa sebebiyet verecek bir çok faktörle karşılaşabiliriz diyen Özdemir, Her zaman Kalbine inan, görünene değil diyerek, “Sizi olumsuzluğa iten kişi ve çevrelerden uzak durun” tavsiyesinde bulundu.

“HAYALLER DUA İLE GERÇEKLEŞİR"

Özdemir konuşmasını şöyle tamamladı: "Çalışmalarımız sonucunda elde ettiğimiz kazanımlar kısmetimizdir. Bize bunları nasip eden Rabbimizi unutmamalı, dilimizden dua ve şükrü eksik etmemeliyiz. İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar.. Hayaller dua ile gerçekleşir.”