Ali Can Tiryaki/ÖZELHABER
Down sendromlu gençler geçen yıl 2,5 aylık hijyen, servis ve davranış biçimleri eğitimleri alarak sertifika sahibi olmuştu. Bu sertifikayla meslek hayatına atılan gençler kendilerine özgü sevecen ve sempatik tavırlarıyla sevgi topluyor. Çalışma saatleri gün içerisinde sabah 08:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında. 5'erli gruplar halinde 6'şar saat olmak üzere iki vardiya olarak ekip seklinde çalışıyorlar. Azimle ve severek çalışan gençler, işletmeye gelen müşterilerin de ilgi odağı olmuş durumda.

Güler yüzlü bir kahveye ne dersiniz?

İstanbul'un tam ortasında nezih mekanlardan biri olan Tebessüm Kahvesi, hem kalite açısından hem de fiyat acısından oldukça cazip. Özellikle yorgun ve stresli gecen bir günün ardından gülen yüzleri görmek insana mutluluk veriyor.  Ayrıca çalışan arkadaşlar müşteri memnuniyeti konusunda son derece titizler. İsminin neden Tebessüm Kahvesi olduğunu huzur bulan müşterilerden anlayabilirsiniz.

Ailelerine yardımcı oluyorlar

Down Sendromlu gençler çalışmaktan mutluluk duyduğunu ve müşterilerle iyi diyaloglar kurduklarını belirtirken, kazancıyla kendi ihtiyaçlarını ödeyerek ailelerine yardım ettiklerini söylediler. Müşteri olarak mekana sık sık geldiğini belirten Cansu Ayaz "İnsan burada huzur buluyor. Burayı görünce nasıl heyecanlandım anlatamam. Üsküdar Belediyesi Down Sendromlu vatandaşlarımız için öyle güzel bir projeye imza atmış ki alkışlamamak imkansız… Üsküdar’ın tarih kokan havasının yanında sizlerde tatlı bir tebessüm almak isterseniz kesinlikle Üsküdar da ki Tebessüm Kahve’ye uğramanızı öneririm.” dedi.