Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden kazasında 5'nci günde de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Az önce madendeki 18 işçiden 3'üne ulaşıldığı iddiası heyecan yarattı. Bazı kaynaklar ise madende işçilerin olduğu bölüme ulaşıldığını ileri sürüyor. İddialar madenin girişinde büyük bir heyecana neden oldu. 

Tahsiliye ekipleri içeriden çıktı. Şu anda madene UMKE ile AKUT ekipleri giriyor. İddiaya göre arama kurtarma ekipleri 'nefeslik' ve 'baca ayağı' denilen iki bölümde yürütülüyordu. Ulaşıldığı öne sürülen 3 işçinin 'Baca Ayağı' denilen bölümde yemek sırasında göçük altında kaldığı ileri sürülüyor.

BAKAN YILDIZ "BİZ AÇIKLAMADAN İNANMAYIN" DEDİ

İddialarla ilgili Enerji Bakanı Mobilbahis Taner Yıldız kısa bir açıklama yaptı ve ''Bizim ağzımızdan duymadığınız sürece bu tür iddialara inanmayın'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iddialar üzerine açıklama yaptı. İşte Yıldız'ın konuşmasından satırbaşları:

İşçilere ulaştığımız bilgileri gerçek dışı. 650 kişilik bir ekip bölgede çalışıyor. Her su seviyesinde karşımıza yeni bir tablo çıkabilir. Arama çalışmaları nefeslik denilen kısımda, özellik dün gece su çekimi çok yoğun bir şekilde oldu. Zaman zaman bir takım patlamalar çatlamalar oluyor ama 1 saat sonra nasıl bir tablo ile karşılaşacağımız bilmiyoruz. "3-5 saat sonra ne olur?" dediğinizde gerçekçi cevaplar olmaz.