Gökhan Erek / Muhabir

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak hareket etme veya diyalog kurma noktasında pek adım atmadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özgür Özel ile görüşmesi hakkında ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özgür Özel ile görüşmesi hakkında ilk açıklama

Kılıçdaroğlu, 13 yıllık genel başkanlık sürecinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne sadece 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında gitmişti.

‘Değişimcilerin Adayı’ olarak CHP’nin yeni başkanı seçilen Özgür Özel ise mahalli seçimlerden hemen sonra yaptığı açıklama ile ortak hareket edileceğinin sinyallerini verdi.

Gazeteci Mehmet Acet de TV100’de yayınlanan Duygu Gözde Arslan’ın sunduğu Günün Rotası Programı’nda Özel’in, CHP’deki değişim sürecine etkisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

“DEĞİŞİM ÖZEL İLE GELDİ”

CHP’deki değişimin Özgür Özel ile geldiğini dile getiren Mehmet Acet, “Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişim Özgür Özel’in yaklaşımı ile karşımıza çıkıyor fark burada. Erdoğan düne kadar başka türlü hareket ediyordu, bugün başka türlü hareket ediyor değil.” şeklinde konuştu.  

ORTADA BİR ŞEY YOKKEN ÇAĞRI

Daha ortada hiçbir şey yokken Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunduğunu, daha doğrusu açıklama yaptığını anımsatan Mehmet Acet, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Özel, ‘Bayramda kendisini arayacağım, görüşmek istiyorum’ şeklinde açıklama yaptığında  ‘Erdoğan kabul eder mi?’ diye sorulduğunda ‘Tabi ki kabul eder, tabi ki görüşür’ şeklinde bir cevaptı bu. Öyle de oldu nitekim.” 

ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E HEMEN SICAK CEVAP

Mehmet Acet, Özel’in açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen, hızlıca bir şekilde sıcak bir cevap ile karşılık verdiğini ve yaşananlar olumlu gelişmelere ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.