Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Alman Federal Meclisinin (Bundestag), 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Alman Parlamentosunun almış olduğu bu karar aslında Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek olan bir karardır. Döndükten sonra bunların değerlendirmesini yapacağız ve nasıl bir adım atarız bunları konuşacağız ve ondan sonra da bizim asıl atmamız gereken adımları atacağız."


"Süreci kendi istihbarat ağımızla takip ediyoruz"
Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç kentini DAEŞ'in elinden almak üzere yürütülen operasyonların hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Suriye Demokratik Güçleri olarak ifade edilen bu güçlerin içerisinde yaklaşık 450 kadar YPG var, bunun dışında 2 bin 500 civarında Araplardan var. Toplamda yaklaşık 3 bin kişi bu operasyonun içinde yer alıyor. Söylenen de şudur; 'YPG, Münbiç'te daha çok lojistik bir güç teşkil edecek, asıl gücü Araplar oluşturacak.' Söylenen bize bu olmuştur. Biz, bu süreç içerisinde de ne yapıldığını, ne edildiğini zaten kendi istihbarat ağımızla ve komuta kademeleriyle takip ediyoruz, göreceğiz."