Rusya nükleer silah kullanma pratiği yapacak. Reuters'in haberine göre Rusya, taktik nükleer silahların kullanımına yönelik tatbikatları da içerecek bir askeri tatbikat düzenleyeceğini söyledi. Bu gelişme, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından batılı yetkililerin provokatif tehditler içerisinde olduğu yönündeki açıklamasının hemen ardından geldi. 

İsrail Kemal Advan Hastanesi çevresini vurdu: 28 ölü İsrail Kemal Advan Hastanesi çevresini vurdu: 28 ölü

Savunma Bakanlığı, tatbikatın Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından emredildiğini ve stratejik olmayan nükleer kuvvetlerin muharebe görevlerini yerine getirmeye hazır olup olmadığını test edeceklerini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, askeri tatbikatların stratejik olmayan nükleer silahların kullanımına yönelik hazırlık ve konuşlandırma tatbikatlarını da içereğini ifade etti. Tatbikatlarda füzeler üzerine çalışan birimler ve deniz kuvvetleri görev alacak.

NÜKLEER SİLAH TATBİKATI İÇİN AÇIKLAMA 

Savunma bakanlığı, "Tatbikat sırasında, stratejik olmayan nükleer silahların hazırlanması ve kullanılması konularının uygulanmasına yönelik bir dizi önlem uygulanacak" şeklinde açıklama yaptı. Rusya'nın dünyanın en büyük nükleer silah stoğuna sahip olduğu düşünülüyor. 

Bakanlık, tatbikatın "bazı batılı yetkililerin Rusya Federasyonu'na yönelik provokatif açıklamalarına ve tehditlerine yanıt olarak" Rusya'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini sağlamayı amaçladığını söyledi.

UKRAYNA'DAN RUSYA'YA 'NÜKLEER ŞANTAJ' SUÇLAMASI 

Ukrayna askeri casusluk teşkilatı sözcüsü yaptığı açıklamada, Rusya'nın taktik nükleer tatbikat planının "nükleer şantaj"dan başka bir şey olmadığını söyledi. Andriy Yusov ulusal televizyona verdiği demeçte, "Nükleer şantaj Putin rejiminin sürekli bir uygulamasıdır" dedi.

Associated Press'in haberine göre, stratejik nükleer kuvvetlerinin düzenli olarak tatbikatlar yapmasına rağmen Rusya, ilk kez taktik nükleer silahları kapsayan bir tatbikatı kamuoyuna duyuruyor.

Taktik nükleer silahlar arasında savaş alanlarında kullanılmak üzere tasarlanmış olan hava bombaları, kısa menzilli füze savaş başlıkları ve topçu mühimmatları bulunuyor.  

RUSYA, ZELENSKIY'İ ARANANLAR LİSTESİNE EKLEDİ

Öte yandan, Rusya'nın Ukrayna bölgelerinde ve Ukrayna'nın ise Rusya sınırındaki Rus bölgelerinde karşılıklı saldırıları devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'nın Kharkiv ve Dnipro eyaletlerine düzenlediği saldırılarda en az iki kişi öldü, Odesa'da ise üç kişi yaralandı... Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Donetsk bölgesinde Ruslara ait Su-25 savaş uçağını düşürdüklerini söyledi.

Rus devlet haber ajansı Tass'ın haberine göre, Rusya, Zelenskiy'e karşı bir ceza davası açtı ve Ukraynalı lideri "arananlar listesi"ne koydu. Ukrayna, bu gelişmeyi Moskova'nın "çaresizliğinin" kanıtı olarak gösterdi. Ayrıca Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uluslararası ceza mahkemesi emri uyarınca tutuklanabileceğini belirtti.