Naim Süleymanoğlu’nun sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yard. Doç. Mehmet Emin Güneş, “Genel durum stabil devam etmektedir. Herhangi bir solunumsal destek, kardiyak yönden destek almamaktadır.” dedi. Güneş, karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun sağlık durumu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

“Sağlık durumu düne göre daha iyi”

Diriliş Postası’na özel açıklamalarda bulunan Başhekim Güneş, “Milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu yoğun bakımda. Kendisi kronik karaciğer yetmezliği kanısıyla bize başvurdu. Hastaneye geldiğinde bilinci kapalı olan hastamızın karaciğer enzimlerinde yükseklik mevcuttu. Şuan itibariyle yoğun bakımdaki tedavi sonucu bilinci açıldı. Hastamızla iletişim kurup konuşabiliyoruz. Ancak kronik karaciğer yetmezliğine bağlı karaciğer enzimleri yüksekliği ve amonyak yüksekleri devam ediyor. Düne göre nispeten daha iyi durumda. Yoğun bakım süreci devam edecek. Hastanemiz olarak elimizden geleni yapmaktayız.” diye konuştu.

Halil Mutlu: “Dua ediyoruz”

Milli halterci ve yakın arkadaşı Halil Mutlu ise Diriliş Postası’na özel açıklamalarda bulundu. Süleymanoğlu’nun sağlık durumu hakkında pazar akşamı bilgisi olduğunu aktaran Mutlu, “İstanbul’a yarın (bugün) Naim Süleymanoğlu’nu ziyarete geleceğim. Naim Ağabey’in hastaneye kaldırıldığı haberini aldığımızda çok derinden sarsıldım. Sağlığına kavuşması için Allah’a dua ediyoruz. Hastanede yaşanan yoğunluk nedeniyle, tek kişilik oda bulamıyorduk. Naim Ağabey’i yoğun bakım ünitesine almaları gerekiyordu. AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin’in büyük desteğini gördük. Fatih Bey’in ilgi ve büyük emeği var.” dedi.