Bilecik Valisi Süleyman Elban, Edebali Stadyumu'ndaki bisiklet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, ulaşımdaki gelişmeler, gıda miktarındaki artışlar ve gıdalardaki nitelik farklılaşması dolayısıyla insanlarda aktivitelerin azalmaya başladığını söyledi.

Teknolojik gelişmelerle birlikte gıdaların artışından dolayı yiyecek ve alınan kalori miktarıyla ciddi anlamda hareket azalması ve kilo artışının dünyada sorun olmaya başladığını vurgulayan Elban, şöyle konuştu:

"Son yıllardaki gelişmelerle birlikte artık kilo bir sağlıksızlık nedeni hatta hastalık belirtisi olarak kabul edilmeye başlandı. Bunun neticesi olarak da önleyici sağlık hizmetleri kapsamında ilgili kurumlar ve Sağlık Bakanlığınca aktivitenin arttırılması ve kilonun azaltılmasıyla ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Yapılan bu çalışmaların bir bileşeni de aktivitenin arttırılması kapsamında bisikletin kullanımının arttırılması.



Bu konuda biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla da belediyelerimize bisiklet yollarının çoğaltılması ve standartlarının yükseltilmesi konusunda da talimatlar verilmişti. İlimizde de 2 yıldan beri bu bisiklet dağıtım uygulaması yapılıyor. İnşallah bu dağıtılan bisikletler depolarda kalmaz, gençlerimizin ve tüm insanımızın aktivitesinin artmasına katkıda bulunur."

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de Sağlık Bakanlığının Türkiye'de son yıllarda ciddi anlamda dönüşüm ve gelişim gösterdiğini ifade ederek, bakanlığın son yıllarda bir taraftan obezite ile mücadele ederken diğer taraftan da fiziksel etkinliğin arttırılması noktasında projeler ürettiğini belirtti.

Halk Sağlığı İl Müdürü Ömer Balcı ise Sağlık Bakanlığı tarafından çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemi üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması ve toplumda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla projenin gerçekleştirildiğini anlattı.

Konuşmaların ardından Vali Elban, Milletvekili Eldemir ve Belediye Başkan Vekili Nihat Can, bin 174 bisikletin dağıtımını gerçekleştirdi.