İzmir'deki terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla birçok kişinin hayatını kaybetmesini önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'in ismini taşıyan memleketi Elazığ'daki şehir hastanesi, tamamlandığında binlerce hastaya şifa sunacak.

Doğukent Mahallesi'nde geçen yıl inşasına başlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Şubat'ta kenti ziyaretinde, "Şehitlerin tepesini boş bırakmayan Fethi Sekin kardeşime buradan bir kez daha Rabbimden rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yeni yapılan şehir hastanesine şehidimizin ismini vererek adının şanına yakışır bir şekilde yaşatılacağına inanıyorum." ifadeleriyle ismini müjdelediği şehir hastanesinin Sağlık Bakanlığınca yapımı hızla sürüyor.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ilk olacak ve 437 bin metrekare alana yapılacak hastanenin gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor.
Elazığ Valiliğince alınan karar ile şehit polis memuru Sekin'in isminin yaşatılacağı, bin 38 yatak kapasitesine sahip şehir hastanesinde günde yaklaşık 15 bin hastaya hizmet verilmesi hedefleniyor.