9 yıl Astsubaylık yaptıktan sonra sağlık problemleri nedeniyle görevinden ayrılarak, Eskişehir’de bebek ve çocuk kıyafetleri mağazası açan Emrah Şensoy, iş yerine gelen şehit ve gazi çocuklarından ücret almıyor. Mesleğini bıraktıktan sonra memurluğa geçmek istediğini ancak bunun nasip olmadığını söyledi. 
Esnaf olan babasının da verdiği destek ile birkaç ay önce bebek ve çocuk kıyafetleri mağazası açmaya karar veren Emrah Şensoy ‘’ Meslekten ayrıldıktan sonra vatana millete bir şeyler yapmanın eksikliğini taşıdım. Birkaç gün önce devre arkadaşım Piyade Astsubay Kenan Ceylan’ın şehit olduğu haberini aldık. Çok üzüldüm. Ailesi ile görüştüm. O gün bir şeyler yapamamanın eksikliği ile dükkanıma Türk bayrağı astım.’’ diyor. 
Yani bir şeyler yapabilmek için çırpınıyor. Sonra dükkanın camına ‘’Şehit, gazi ailelerinin çocukları ücretsiz giyinebilirler.’’ Yazısını yapıştırmış. Emrah Astsubay ‘’ Şehit ve gazi ailesinin çocuğuna kıyafet verdiğim zaman ben iflas etmem.’’ Diyor. Dahası var. Emrah Astsubay, ‘’ Sağ olsun bu uygulamaya arkadaşlarımız çok destek verdi. Şehit ve gazi ailelerini yönlendirdiler. Birkaç aile geldi, çocuklarını giydirdik. Biz de gururlandık. İçimdeki eksikliği tamamladım. Bir şeyler yapmak için benim elimdeki imkan buydu, bu şekilde katkıda bulunmak istedim. ‘’ diye duygularını dile getirdi.
Emrah Astsubay’a teşekkür ediyoruz. Bazı kişilerin olayları ve her gün şehitlerin gittiğini seyrettiği günümüzde Emrah Astsubay’ın duyarlılığı bizi etkiledi. Elinden geleni yaparak bu hazin olaylara katkıda bulunması gurur verici. Ondaki vatan sevgisi hayırlara vesile olacak inşallah. 
Evlenen çiftten örnek davranış
Manisa’da, geçtiğimiz hafta sonu dünya evine giren Seda Pırıl Önder ve Sinan Akdemir çifti örnek bir davranışa imza attı. Genç çift yaklaşık 250 çam fidanını toprakla buluşturmak için en mutlu günlerinde gelen misafirlere hediye etti. Davetlilerden büyük takdir toplayan bu hareket herkesi mutlu etti. Çift, karton kutu içinde özenle hazırlanmış çam fidanlarını tüm davetlilere hediye etti. Bizde kendilerini kutluyor. Evliliklerinin insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz. Fidan hediyesi için de kendilerini ayrıyeten tebrik ediyoruz. Bu asil hareketin tüm yeni evlenecek olanlara da örnek olmasını diliyoruz.