Hali hazırda kulislerde Ankara, İstanbul, İzmir, Osmaniye, Mersin, Adana, Manisa, Antalya, Bursa’yla ilgili ittifak yapılacağı yönünde bilgiler dolaşıyor. Ancak adaylar MHP’den mi AK Parti’den mi çıkacak ve bir işbirliğine gidilecekse bazı yerlerde AK Parti’nin bazı yerlerde MHP’nin adayları mı desteklenecek? Bu soruların cevabı da cumartesi netleşecek. Diğer yandan söz konusu ittifak sadece belediye başkan adayları konusunda olacak, belediye meclisi üyeleriyle ilgili ittifak yapılmayacağı biliniyor.

AK PARTİ 2 ADAYINI GERİ Mİ ÇEKİYOR?

AK Parti ile MHP, daha önce açıklanan bazı illeri yeniden gözden geçirme kararı aldığı belirtiliyor. MHP’nin, birkaç ilde daha adayını çekme kararı aldığı öğrenilirken, AK Parti’nin de Iğdır ve Kars adaylarını geri çekeceği, bu iki ilde MHP’yi destekleyeceği öne sürüldü. AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlere ilişkin sürdürülen ittifak görüşmelerinde, CHP ve İYİ Parti’nin bazı illerde ‘ortak adayla çıkma’ kararına karşılık bazı iller yeniden masaya yatırıldı. Cumhur İttifakı’nda şu ana kadar MHP, Ankara, İstanbul ve İzmir’de, AK Parti de Adana, Mersin ve Manisa’da aday çıkarmadı.

MHP 8 İLDE ADAYINI GERİ ÇEKECEK İDDİASI

MHP’nin de 8 ilde daha adayını çekeceği iddia edildi. AK Parti ve MHP’nin, aday göstermedikleri illerde ‘ortak aday’ yerine ‘destekleme’ stratejisini uygulayacağı belirtildi. Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesi neticesinde Muğla ve Aydın’da da AK Parti adayının destekleneceği öğrenildi. MHP bu iki ilde adayını çekmişti.