Darbe girişiminin ardından enerjisini mitinglere ve meydanlara veren AK Parti, teşkilat çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

Mitinglerin sona ermesiyle birlikte saha çalışmalarının aralıksız devam ettiği AK Parti’de Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İzmir Koordinatörü Murat Yıldırım üç gün boyunca İzmir’de çalışma yaptı. Parti yöneticileri ile bir araya gelen Yıldırım, ilçeleri ziyaret ederken özel görüşmelerde de bulundu. Yıldırım, son olarak gerçekleştirilen ilçe başkanları toplantısında teşkilata yönelik açıklamalar yaptı.



İzmir ziyaretinin ardından durum değerlendirmesi yapan Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Egedesonsöz’e konuşan Yıldırım, “Teşkilatlarımızı yerinde ziyaret ettik. Bir durum değerlendirmesi yaptık. İzmir teşkilatını fevkalade gördüm. Parti teşkilatlarımız çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Biz de gerekli desteği veriyoruz. İzmir’de görevine devam edecek olan bir il başkanımız var. Başkanımız ile ilgili hiçbir problem yok. Görevine zaten devam ediyor. Ankara’dan bakıldığında da İzmir teşkilatının durumu net olarak görünüyor. Çalışan ve görevini başarı ile yürüten ilçe başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz devam ederler. Çalışmayan olursa da gerekeni zaten yaparız” dedi.

İZMİR FARKI

Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında parti teşkilatları başta olmak üzere İzmirlilerin meydanları boş bırakmadığını ifade ederken herkese tek tek teşekkür ettiğini de söyledi. Yıldırım, “Bu süreçte gayretli olan teşkilatlarımızı tebrik ediyorum. Gerçekten önemli bir duruş gösterdiler. Günlerce meydanları boş bırakmadılar. Ülkemizin her yerinde gösterilen tepki ve duyarlılık önemliydi ama İzmir’in sembolik olarak ayrı bir önemi vardı. Darbeci zihniyet ve destekçilerine en güzel ders buradan verildi. Türkiye’nin bekası için il teşkilatlarımız da gerekenleri fazlasıyla yaptılar. Bu duyarlılık bizi çok mutlu etti. Bayrağına, vatanına sahip çıkan İzmirliler bir kez daha farkını ortaya koydu” diye konuştu.
İzmir’in bu süreçte tek yumruk olmasının ayrı bir öneminin olduğunu da vurgulayan Yıldırım, “Darbe girişiminin olduğu gece Ankara ve İstanbul merkezli olaylar olmasına rağmen İzmir’de halkın sokaklara dökülmesi ve tüm ülkemize buradan mesajların yayılması herkesin dikkatini çekti. İzmir’in görüntüleri ve yansıyanlar egemen güçlerin hain planlarının bozulmasına neden oldu. Meydanlarda 10. Yıl Marşı ile Türkiyem şarkıları aynı anda çaldı. Demokrasi nöbetlerine al bayrakları ile gelen İzmirliler büyük bir duruş sergiledi. Bu çalışmalarda bizzat çaba gösteren İzmir teşkilatımıza da gereken teşekkürü ettik. Sabahlara kadar çalışan il teşkilatımızın ve görevlilerimizin sahadaki performansı da bizi ayrıca mutlu etti” ifadelerini kullandı.