İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Halk TV'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatmıştı. 

AK Parti'den soruşturma kararına ilişkin ilk açıklamada Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan geldi. Hukuki sürecin devam ettiğini belirten Dağ, "Yani ortada bir darbe çağrısı, bir tehdit ve sokağa çıkmada içerisinde olan, neredeyse bir vandallığa çağrı olan bir ifade durumu söz konusu" ifadelerini kullandı.

"SANATÇI OLMALARI, SUÇ İŞLEMESİ KONUSUNDA MEŞRUİYET KAZANDIRMAZ"

İnsanların; sanatçı, siyasetçi ve yazar gibi bazı görevlerde bulunmasının, onların suç işlemesi konusunda meşruiyet kazandırmadığını belirten Hamza Dağ, "Onlara suç işleme noktasında bir imkan sağlamaz. Görevi ne olursa olsun düşünce özgürlüğünü aşan noktada, düşünce özgürlüğü sınırları da belli; eğer siz bir darbe çağrısı yapıyorsunuz, bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına yıllarca görev yapmış, başbakanlık yapmış bir kişiye bir takım anımsatmalar içerisinde oluyorsunuz, buda insanlarda bir darbe çağrısı olarak nitelendirme durumu söz konusu ortaya koyuyorsa, burada gerçekten bunun hukuki anlamda, cezai anlamda bir soruşturması, yargılanması olarak normal bir şey yok. Süreçte buna dahil bir süreç." diye konuştu.

"CEZAİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Savcılığın soruşturma başlattığını ve Müjdat Gezen ile Metin Akpınar'ın ifadeye çağrıldığını anımsatan Dağ, "Bunlar hukuki olarak yaşanacak durumu olan süreçlerdir. Savcılık ifadesini alacak. İlerleyen saatlerde de bu konuda gerekli kararı savcılık verecektir. Onun için bunu, bu eylemi hiçbir şekilde hukuki sürece dahil etmemek veya cezai sürece dahil etmemek bazı insanların suç işleme özgürlüğü gibi bir anlama ortaya çıkartır. Bu açıdan normaldir, cezai süreç devam ediyor. Bizlere düşen hukuki ve cezai süreci takip etmek ve saygı duymaktır."ifadelerini kullandı.

"HESABINI VERECEKSİNİZ" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözlerine şu şekilde yanıt vermişti: 

"Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde."