Karahan, yaptığı yazılı açıklamada, Canikli'nin yeni Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak yer almasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Canikli'nin yeni görevinin Giresun'un gelişmesi ve kalkınması sürecine büyük katkı yapacağına inandığını vurgulayan Karahan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan'ımız Binali Yıldırım Başkanlığında kurulan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde, Sayın Milletvekili'miz Nurettin Canikli’nin başbakan yardımcısı olarak görevlendirilmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum. Sayın Başbakan Yardımcı'mızın bugüne kadar, gerek milletvekilliği gerekse bakanlık yaptığı dönemde sergilemiş olduğu başarılı grafiğinin, Başbakan Yardımcı'mız olarak da artarak devam edeceğine inancım tamdır. Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptığı dönemde çalışkanlığı ve başarılı hizmetleriyle tanıdığımız, birlikte çalışma onuruna eriştiğimiz Sayın Canikli’nin, Giresun ve ülkemiz için büyük bir şans ve kazanç olduğunu düşünüyoruz."

Karahan, Başbakan Yardımcısı Canikli'nin Giresun'un gelişmesi ve kalkınması sürecinde büyük katkı yapacağına içtenlikle inandığını da vurguladı.