Her seçimde olduğu gibi yine kazanacaklarını savunan Kılıçdaroğlu, her seçim kaybı sonrası olduğu gibi, yine aslında kendilerinin kazandığını iddia etmeye hazırlanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Ankara adayları’ Mansur Yavaş’ın, 31 Mart’taki Mahallî İdareler Seçimleri’ni kazanacağından emin konuştu. 2 halk oylaması, 4 genel seçim, 2 yerel seçim ve bir cumhurbaşkanlığı seçimi kaybederek, 2010’dan beri girdiği 9 seçimde de ağır yenilgiler yaşayan Kılıçdaroğlu, “Yerel seçimde Ankara’yı yüzde 52’yle kazanacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara’da yaptırdıkları anketlerde adayları Mansur Yavaş’ın, açık ara önde olduğunu söyledi. Beypazarı’nda iki dönem belediye başkanlığı yapmış olan Yavaş, turistler için bir tuvalet bile yaptırmamakla eleştirilirken; Kılıçdaroğlu, “Açık ara öndeyiz” iddiasında bulunuyor. 5 defa Ankara’daki seçimleri kaybeden, 25 yıldır kazanamayan CHP, 2014’te de MHP’nin oy potansiyeli ile ancak yüzde 45 almıştı. Bütün bu verileri yok sayan Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’dan bu yana 6 aydır ‘istifa’ ile protesto edilirken; olağanüstü kurultay taleplerine kulaklarını kapatıyor.

MHP YANINDA ZANNEDİYOR

31 Mart öncesi de Kılıçdaroğlu, tabandaki kaybettiği desteği yeniden kazanmak için “Yüzde 52’yle alacağız” iddiasıyla umut dağıtıyor, Hayır Bloku’nu motive etmeye çalışıyor. İstanbul ve Ankara adaylarının çok konuşulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Tüm adaylarımız için titiz bir çalışma yaptık. Anketler, eğilim yoklamaları yaptırdık. Üstelik anketleri tek şirkete de yaptırmadık. Ankara’da Mansur Yavaş ismi açık ara önde çıktı” ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş da Kılıçdaroğlu gibi, iddialı açıklamalar yaparak “Yüzde 52 ile kazanacağım” demişti. Ancak CHP, bu defa MHP desteği değil; 2017 Aralık’ta kurulan 1 yıllık İyi Parti’yle seçime giriyor.