Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "21 Mart Dünya Nevruz Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlanan nevruzun, bolluğun, bereketin ve bahar mevsiminin gelişinin müjdecisi olduğunu belirtti.

Mesajında, "Her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz matadorbet gereken bugünlerde, milletçe birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmalıyız" ifadesine yer veren Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşmak için, bu değerlerin milletin tüm fertleri tarafından benimsenmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde, ortak kültür coğrafyasında yaşayan kardeş toplumlar olarak nevruzu, ortak değerlerimiz ve ortak hedeflerimiz etrafında bütünleştiğimiz bir bayram haline dönüştürmeliyiz. Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmeli, bu duygularla birlikte çarpmalıdır. Bizim için nevruzun anlamı işte budur. Nevruzun, tüm dünyayla birlikte bölgemiz için, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum."