Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oluyor.

Bakan Işık, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bunlar darbenin başarısız olduğunu anladıkları anda üç Casa uçağını hazır ettiler, Akıncılar'dan kaçacaklardı. Sayın Başbakanımızın o emrinden sonra pist vurulmamış olsaydı, bilin ki bugün darbecilerin neredeyse tamamı yurtdışına kaçmış olurdu." dedi.



"Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz gecesinden daha güçlüdür"
"PKK'nın çok iyi bilmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz gecesinden bugün çok daha güçlüdür." diyen Işık, "En azından TSK'nın içerisine sızmış hainleri kendi içerisinden çok büyük oranda temizlemiştir ve PKK'nın içeriden destek alma ihtimali ortadan kalkmıştır. Bundan sonrasını PKK düşünsün, PKK'nın yöneticileri düşünsün." ifadelerini kullandı.

Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Nasıl 23 Temmuz'da giriştikleri haince süreçte çok ağır bedeller ödediler, şimdi 15 Temmuz'dan sonra da bu yaptıklarının çok ağır şekilde karşılığını alacaklar, bedellerini ödeyecekler. Burada hiç tereddüt taşımıyoruz. İnşallah bu konuda halkımızla el ele bu hainlerin ihanetlerini boşa çıkaracağız. Nasıl FETÖ ihanetini boşa çıkardıysak, PKK ihanetini de boşa çıkaracağız."