HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “İstanbul’u almak istiyorsak,bütün hassasiyetleri dikkate alacak bir aday gelmişse karşımıza destek veririz.” Diyerek İstranbul’da CHP’ye destek vereceklerini itiraf etti.

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin desteğiyle TBMM’ye giren terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun desteklemeye hazırlanıyor.

Parti tabanının da onay vermesi halinde PKK’nın siyasi uzantısı, CHP’nin adayına destek verecek. Böylece İstanbul’da CHP-HDP ve İP ittifakı hayata geçmiş olacak.

“ANKARA VE İZMİR DE İTTİFAK OLABİLİR”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, “Tüm demokrasi güçlerinin güç birliği yapması tarihsel bir sorumluluktur” diyerek, CHP ile ittifaka göz kırptı.

HDP’nin son MYK toplantısında belediye başkan adaylarının yeni yıla bırakılması kararı alındı. Bu süreçte büyükşehirlerde parti tabanına “CHP’nin adaylarına oy verir misiniz?” sorulacak. O iller arasında İstanbul’un dışında Ankara ve İzmir’de var.

Pervin Buldan, “İzmir’de HDP olarak ortay bir aday çıkarmanın yol ve yöntemlerini arıyoruz. Bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu biliyoruz.” diyerek İzmir’de de ittifak arayışı içinde olduklarını itiraf etmiş oldu.

KAYYIMA DEVREDİLEN BELEDİYELER İÇİN CHP’DEN DESTEK İSTENECEK

HDP, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde ise tüm seçim bölgelerinde aday çıkacak. Kayyıma devredilen il ve ilçe belediyeleri için CHP’den destek istenecek.