Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan ile çeşitli belediyelerdeki 8 meclis üyesi, MHP'den istifa etti.

Tufan, bazı belediye meclis üyeleriyle bir kafede düzenlediği basın toplantısında, MHP'den ayrılarak İYİ Parti'ye geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a destek oldukları gerekçesiyle partiden ihraçlarının istendiğini söyledi.

Belediye Başkan Vekili Tufan, çeşitli belediyelerdeki MHP'li 8 meclis üyesiyle partilerinden istifa ettiklerini kaydetti.

BOZYAZI BELEDİYE BAŞKANI DESTEK İÇİN İSTİFA ETMİŞTİ

Bozyazı ilçesi Belediye Başkanı, belediyede düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı desteklediği gerekçesiyle MHP İl Başkanlığınca "kesin ihraç" istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini söyledi.

Kendisinden sözlü veya yazılı savunma istendiğini aktaran Ballı, "Ben Mersin'e sahip çıkmak adına Burhanettin Kocamaz'ın yanında olduğumu söyledim. Bu düşüncem devam ediyor. Ülkücü fikirlerim, duygularım aynı kalmak kaydıyla partim MHP'den istifa ediyorum. Herhangi bir savunma da vermeyeceğim." dedi. 

Ballı, yerel seçimde aday olmayacağını daha önce açıkladığını anımsatarak, görevini bağımsız olarak sürdüreceğini, herhangi bir partiye geçmeyeceğini vurguladı.