MHP’nin Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, A Haber’e konuştu. Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon hakkında açıklamalarda bulunan Kamil Aydın, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelenin sürmesi gerektiğini belirtti.

Aydın, “Irakın kuzeyindeki oluşuma sessiz kalmak gibi bir hataya tekrar düşmemeliyiz. Biz orada her halükarda aktif rol almak zorundayız. Bizim planımız tamamen oranın temizlenmesi. Buradaki kararlılığımızdan en ufak bir ödün söz konusu olmamalı.” ifadelerini kullandı.

“HAREKATLARA MÜNBİÇ İLE DEVAM EDİLMELİ”

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarıyla terör örgütünün Suriye’nin kuzeyinde oluşturmak istediği “terör koridoru” planlarının suya düştüğüne vurgu yapan Aydın, harekatların Münbiç ile devam etmesi gerektiğini belirtti.

“Fırat Kalkanı ve Afrin ile terör örgütüne “dur” dedik.” Diyen MHP’li Aydın,  “Tabir-i caizse araya bir hançer soktuk. Dolayısıyla aynı şeyin Münbiç için geçerli olmalı. Fırat’ın sadece doğusuna odaklanıyoruz ama batısı da ihmal edilecek gibi değil” diye konuştu.

“ÖSO’NUN MÜNBİÇ’İ KUŞATMASI OLUMLU”

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Münbiç’i kuşatmasını değerlendiren Aydın, “Bizim orada istediğimiz düzenli bir barışın, birlikte yaşama kararlılığının sürdürülmesi. ÖSO da bunoktada üzerini düşeni yapıyor. ÖSO’nun ilerlemesi gayet olumludur.” ifadelerini kullandı.