Türkiye'deki terör yasasının değişmesini isteyen AB'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert tepki geldi. Ayrınca yeni anayasa ve başkanlık sisteminin er yada geç bu milletin önüne geleceğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bangladeş Cemaat-i İslami partisi lideri Motiur Rahman Nizami'ye Alla'tan rahmet, dünya Müslümanlarına başsağlığı diliyorum. Biz bu vesile ile Bangladeş Dakka Büyükelçimizi ülkemize geri çağırdık.

'Zalimler için yaşasın Cehennem'

Şunu unutmayalım zalimler için yaşasın cehennem. Haksızlığa uğrayan herkesin temsilcisi olmaya çalışıyoruz. Mazlumların hakkını savunmazsak bu millet bize hakkını helal etmez. Terör örgütüne karşı tavizsiz bir mücadele yürütüyoruz.

'Dünya 5'ten büyüktür'

Suriye'deki Irak'taki Türkistan'daki kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. Hiç geri adım atmadan dünya 5'ten büyüktür diyoruz. Hayali karakterler artık bir kenara dursun canlı iddaa ile gerçekleri, kazançları yaşayın.BM Güvenlik Konseyi'nin 5 üyesine 195 ülkenin kaderi terk edilemez. Reforme edilmesi yeniden ele alınması lazım. Tüm dünyanın temsil edildiği bir güvenlik konseyine ihtiyacımız var.

'Hani idama karşıydınız'

Ağlamayan bebeğe süt vermiyorlar. Hani idama karşıydınız neden konuşmadınız. Çünkü idam edilen bir Müslüman.

'Ne zamandır Türkiye'yi idare etmeye başladınız?'

AB'nin tavrını görüyorsunuz. Terörle mücadelede tavrınızı yumuşatmalıymışız. Ne zamandır Türkiye'yi idare etmeye başladınız. Kim size bu yetkiyi verdi? Bunlar nasıl demokrat? Eğer AB Türkiye yerine terör örgütünü muhattap alacak kadar küçülmeye razıysa bizim açımızdan hiçbir sorun yok.

'İki gülüşünüze bu vatanın değerlerini değişmeyiz'

Biz iki tane gülücüğünüze bu vatanın değerlerini değişmeyiz. Bize milletimizin gülücüğü yeter. Biz 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak bu meselenin üzerinden geliriz ama Avrupa ülkeleri bu işin altından kalkamaz. DAİŞ kendi ülkelerinde eylem yaptığında dünyayı ayağa kaldıranlar Türkiye'yi yapayalnız bırakmıştır.

'DAİŞ'in 3 bin mevzisini vurduk'

Kilis şehrimize neredeyse her gün roket saldırısı yapılıyor, DAİŞ'in saldırıların 130'u aşkın vatandaş ve güvenlik görevlimizi kaybettik. DAİŞ'in Suriye'deki 3 bin mevzisini vurduk, bin 300 mevzisini yok ettik. 2011'den beri 3 bin 500 kişiyi sınır dışı ettik. Terör örgütleriyle böyle bir mücadele yürüten ülkeye "Bu işten vazgeç, terör tavrını yumuşat demek terörün yanında yer almaktan başka bir şey değildir.

'Gereken adımı tek başımıza atarız'

Gereken adımları tek başımıza atmaktan çekinmeyeceğiz, gerekirse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Kilis meselesi DAİŞ konusunda mücadelede içtenliği gösterecek bir turnusol kağıdı vazifesi görecektir. Kilis'i Halep'i umursamayanı biz de umursamama hakkına sahibiz.

'Gerekirse yeni bir yol çizeceğiz'

Biz bu işleri bitirdik. İmzalarını attık. Şimdi çıktılar 72 madde öne sürdüler sonra da terörü araya sıkıştırdılar. Güney Amerika'dakilere sen böyle bir şey uyguluyor musun? Bunların sebebini ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Kimse başka bir şey anlatmasın. Önümüzdeki dönemde ya Avrupa Birliği ile ilişkileri nihayete kavuşturacağız ya da kendimize yeni bir yol çizeceğiz. Bizim tercihimiz yeni Türkiye'yi Avrupalı dostlarımızla çizmekten yana.

'Er ya da geç milletin önüne Başkanlık sistemi gelecek'

Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacaksa bu milletimizin takdiri ile olacaktır. Milletten niye kaçıyorsun? Millet ne derse o olsun. Er ya da geç bu milletin önüne yeni anayasa, başkanlık gelecek.