Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Ülkemizde, PKK terörünü, PKK'nın şehit ettiği güvenlik görevlilerimizi, katlettiği insanlarımızı görmezden gelen bir kesim var" dedi.

Erdoğan, "Bunlar, PKK'yı ve örgütün güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için, adeta kırk takla atıyorlar. Aynı şekilde DHKP-C'nin eylemlerini, örgütün faaliyetlerini adeta sempatiyle karşılayanlar olduğunu görüyoruz. DEAŞ'ın Suruç'ta patlattığı bomba ile PKK'nın Gaziantep'te patlattığı bomba arasında ne fark var? DEAŞ'ın bombalarıyla ölenler insan da PKK'nın bombalarıyla, roketleriyle, silahlarıyla ölenler insan değil mi?" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye tüm terör örgütlerine karşı samimi bir mücadele verirken olaylardan devleti, Deneme Bonusu hükümeti ve hatta şahsımı sorumlu tutanlar doğrudan terör örgütleriyle aynı safta yer aldıklarını bilmelidirler" diye konuştu.

"Tarihin affedemeyeceği ülkeler haline gelirler"

Suriye meselesinin doğru şekilde ele alınmadıkça giderek büyümeye, bölgeyle birlikte tüm dünyayı içine alan bir girdaba dönüşmeye mahkum olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Devlet terörü estiren bir kişinin arkasına eğer dünyanın bazı ülkeleri takılıyor, ona destek veriyorsa bunlar da o teröre destek vermekle, oradan tarihin affedemeyeceği ülkeler haline gelirler. Bu gerçeği görüp kabul etmeden Suriye'ye yapılan her müdahale, ilk önce o müdahaleyi yapanları sıkıntıya sokar. Tüm dünyanın, özellikle de etkinlik kurma yarışı içinde olan ülkelerin bu açık gerçeği sonunda mutlaka anlayacağına inanıyorum."
AA