Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Otoyol ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, konukları selamlayarak, açılışı yapılan köprünün ve otoyolun İstanbul'a, ülkeye, millete, Avrupa ve Asya kıtalarına, tüm insanlığa hayırlı olmasını diledi.

Köprünün projesinin hazırlanmasından inşasına kadar tüm aşamalarında emeği geçen bakanları, bürokratları, yüklenici firmaları, mühendisleri ve işçileri tebrik eden Erdoğan, bu süreçte 3 başbakan ve bir de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile çalıştıklarını, temeli Gül ile birlikte attıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin o zaman Başbakan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nın da Başbakan Binali Yıldırım olduğunu anımsatarak, büyük bir coşkuyla temel atıldığını anlattı.

Dalga geçenler, istihza edenler ve "Yaptırmayacağız" diyenlerin olduğunu dile getiren Erdoğan, buralara gelip gösteriler yapıldığını, ancak kendilerinin "Bu yoldan dönmek yok, yapacağız." dediklerini kaydetti.

"Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılacak"
"Halep oradaysa arşın burada" diyen Erdoğan, köprünün yapıldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdi ise köprünün açılışının vatandaşlarla yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu gurur duyulası milletimizle yapıyoruz. Siz, farklısınız. Siz, tankların, topların, helikopterlerin F16'ların önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara prim vermediniz. Size de bu eserler yakışırdı. Birinci köprü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz. İkinci köprü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü. Şimdi de Yavuz Sultan Köprüsü'nü açıyoruz. Bu millete işte bunlar yakışır. İnşallah boğazın altından biliyorsunuz zaten bir Marmarayımız var. Değil mi? İnşallah 20 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'nin açılışını yapıyoruz. Kardeşlerim, bu millet Allah'ın izniyle neye layıksa bunların hepsi olacak. Bunları yapacağız. Zira muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak öyle lafla olmuyor, icraatla oluyor. Bunu yapacağız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bu millet neye layıksa bunların hepsi olacak. Zira muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak öyle lafla olmuyor icraatla oluyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bu köprü, hem tekerlekli araç geçişini hem raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından kendi alanında dünyada öncü bir köprü, böyle bir özelliğe sahip. Şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada birçok şeye, yayınlara, inanıyorum ki öncü olacak. Bununla iftihar edeceğiz. Bunu göreceksiniz, dünya filmleri buralarda çekilecek, göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz bunlarla anılacağız. Bu yola bunlarla devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Yeni hazırlıklarımız var. Ne yapıyoruz? İnşallah Kanal İstanbul'un da hazırlıklarını bitiriyoruz." diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu da yetmeyecek. Şimdi Çanakkale'ye de bir gerdanlık lazım. Çanakkale Köprüsü'nün de hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah bütün bunlarla birlikte dünyada Türkiye farklı bir konuma erişecek. Niye hazmedemiyorlar bizi? Niye kıskanıyorlar bizi? İşte bunlardan dolayı."

"Türkiye hedeflerine adım adım ilerliyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye tamamlanan, inşası süren, başlanacak olan projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor. Ekonomide tüm göstergeler, onca badireye rağmen olumlu yönde seyrediyor, sıkıntılı bir yıl olsa da olumlu yönde seyrediyor." dedi.

Erdoğan, "Ülkemizin önünü kesmek için bilhassa 3 yıldır maruz kaldığımız çok sayıda saldırıya rağmen görüldüğü gibi yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye'nin sadece bu köprünün temelinin atılmasından açılışına kadar geçen sürede yaşadıklarını alt alta sıralarsak, pek çok ülkenin asırlık tarihinde yaşadıklarını geride bırakır." şeklinde konuştu.

"Devlet içinde devlet hevesine kapılanlar pılısını pırtısını toparlayıp gidiyor"
"Devlet içinde devlet asla. Böyle hevese kapılanlar, pılısını pırtısını toparlayıp gidiyorlar" diyen Erdoğan, "Ne dedik? İnlerine gireceğiz. Girdik mi? Girdik." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz defalarca tekrarlanan oyunun bozulduğu tarihtir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için, milletimizin arasına her dönem farklı fitne tohumları ekilmek istenmiştir. Kimi zaman bu Alevi-Sünni fitnesi olmuştur. Kimi zaman Türk-Kürt fitnesi, kimi zaman ilerici-gerici fitnesi, kimi zaman sağcı-solcu fitnesi olmuştur. Kavramlar değişmiştir ama amaç hep aynı olmuştur. Geçmişte bu sebepten çok acılar yaşadık. Kardeşi kardeşe düşman ettiler, bizi birbirimize vurdurdular, ardından ellerini ovuşturdular. Biz her defasında akan gözyaşımızla, kanımızla, daralan yüreğimizle baş başa kaldık. 15 Temmuz uzun zamandır, defalarca tekrarlanan bu oyunun bozulduğu tarih olmuştur." şeklinde konuştu.

"Pazar günü Gaziantep'e gidiyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü Gaziantep'e gideceğini belirterek, "Gaziantep'e başsağlığına gidiyorum. Oradaki şehitlerimizi anmaya gidiyorum. Gaziantepli kardeşlerimizle beraber olmaya gidiyorum." diye konuştu.

Erdoğan, "Bu son saldırılarında PKK, DAİŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçlere sesleniyorum. Bu saldırının da PKK gibi FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçler, kendinize çeki düzen verin. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor ve gelmeyecek. Gelin bu milletle uğraşmaktan vazgeçin." şeklinde konuştu.

"Bunun İslamla alakası yoktur, bunlar Müslüman filan değil"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi Gaziantep'te, ne yazık ki DAİŞ'in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bombaları bağlayarak, onu canlı bomba olarak kullanmak suretiyle 53 şehidimiz de orada oldu. Düşünün bir kına gecesinde veya bir kına merasiminde bu yaşandı ve 100'ün üzerinde yaralı. Bunun İslamla alakası yoktur. Bunlar Müslüman filan değildir."

Erdoğan, "Bakıyorsunuz 12 yaşında, 13 yaşında, 14 yaşında yavrulara vücutlarına bombaları bağlayıp, canlı bomba olarak bunları kullanıyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler. Dinimize gölge düşürdüler. Ama bu oyunu da biz bozacağız. Bu millet bozacak ." dedi.

"Bu ülke 81 vilayeti 780 bin kilometrekare toprağıyla bizim vatanımızdır." diyen Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti son ve inşallah ebedi devletimizdir. İşte bu 4 sütün birliğimizin, beraberliğimizin, geleceğimizin teminatıdır. Kimsenin bu değerlere saldırmasına, bu değerleri aşındırmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü milletimiz bu değerleri için gözünü kırpmadan ölüme gidebileceğini en son 15 Temmuz gecesi gösterdi." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bilmeyenlerin öğrenmesi, unutmuş olanların hatırlaması, görmek istemeyenlerin görmesi, husumet besleyenlerin ayağını denk alması için, her fırsatta hep beraber, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet demeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugünden geriye doğru baktığımızda, millet olarak 2 bin 200 yıllık bir devlet ve ordu geleneğine, bin 400 yıllık bir medeniyet müktesebatına, bin yıllık bir coğrafi devamlılığa sahibiz. Bu kadim tarihin en önemli vasfı, birlik ve beraberlikle hareket ettiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun, ulaşamayacağımız hiçbir hedefin olmayışıdır. Daha 100 yıl önce Çanakkale Zaferi'ni, ardından İstiklal Harbi'ni millet olarak birliğimiz, beraberliğimiz sayesinde kazandık. 15 Temmuz'da yine milletimizin tek vücut olarak darbecilerin karşısına dikilmesi sayesinde neticeye ulaştık. İnşallah bundan sonra da ihtilafa, tefrikaya düşmeden, aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz."

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı
"Türkiye, terörle mücadelede geri adım atmayınca üstelik bir de Cerablus operasyonunu başlatınca yeni oyunlar peşine düştüler" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Dün, Artvin'de CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı işte bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Artvin'de Sayın Kılıçdaroğlu nezdinde ülkemizin 7 Ağustos'ta Yenikapı'da Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Genelkurmay Başkanıyla, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, tüm toplum kesimleriyle sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alınmıştır. Bunları bu çıldırtmıştır."

"31 Ağustos gecesine kadar geçişler ücretsiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) geçiş ücretsiz olacak." dedi.